Ko je po koncu lanske sezone trenersko vlogo pri Krki prevzel Dejan Mihevc, je v Novem mestu završalo. Šentjurčan se je namreč predvsem z delom pri Tajfunu, ki ga je v sezoni 2014/15 popeljal do naslova državnega prvaka, nato pa se z njim lani v ligi ABA vse do številnih poškodb odlično kosal z jadransko konkurenco, dokazal, da je pripravljen na naslednji korak v karieri. Začetek letošnje sezone za Krko ni bil najbolj uspešen, a v zadnjem času dolenjsko moštvo kaže povsem drugačen obraz. Mihevčevo delo se v igri Krke, podobno kot v preteklosti pri Tajfunu, močno pozna, formo pa je dvignil tudi določenim posameznikom. Novomeščani so tako v zadnjih štirih krogih zaporedoma porazili Cedevito, Zadar, Mega Leks in MZT, danes pa imajo možnost za peto zaporedno zmago, ko gostijo Igokeo. Precej težje delo jutri čaka Olimpijo, ki gostuje pri drugouvrščeni Budućnosti.

Potem ko je na začetku sezone z dobrimi igrami Krkin voz vlekel odličen poletni nakup Marko Luković, je Dejanu Mihevcu postopoma uspelo dvigniti tudi Matica Rebca in Žigo Dimca. Slovenska reprezentanta sta bila v lanski sezoni, ko sta se res še uvajala v igro na višji kakovostni ravni, dolžnika, letos pa dokazujeta, da so vodilni v klubu ravnali pravilno, ko so ju pripeljali v Novo mesto. Predvsem Rebec je na zadnjih tekmah gonilna sila moštva, povprečno pa v jadranskem tekmovanju doseže po 16,3 točke in 6,8 asistence na tekmo. Ob tem je s številnimi projektili z velike razdalje, po navadi več kot dober meter za črto za tri točke, postal ena glavnih atrakcij v ligi ABA. Če k omenjeni trojici dodamo še izredno zanesljivega in konstantnega Sandija Čebularja ter vse bolj pogumna in čedalje boljša Američana Ronalda Curryja ter Dominiqua Elliotta, je hitro jasno, da je lahko pred Krko izredno uspešna sezona. Še toliko bolj, če pristavimo, da Mihevc od uvodne tekme sezone v superpokalu proti Heliosu zaradi poškodbe ne more računati na enega izmed predvidenih nosilcev moštva Darka Jukića.

Igokea je za razigrano Krko pravšnji tekmec za podaljšanje zmagovitega niza in učvrstitev pod vrhom lestvice, a Dejan Mihevc svoje igralce opozarja na previdnost. »Igokea ima dokaj izkušeno moštvo, v rotaciji pa deset dobrih košarkarjev. Še posebej dobro igrajo v gosteh, kjer so od štirih tekem izgubili le eno, ko so v tesni končnici klonili proti Crveni zvezdi. Naša velika želja je, da bi bilo v dvorani Leona Štuklja že od začetka vzdušje, kakršno je bilo v drugem polčasu tekme proti MZT.«

Zaradi vsem znanih težav v zvezi s klubom in z natrpanim urnikom je Olimpija v ligi ABA manj uspešna od tekmecev. Ljubljančani so v zadnjem krogu po podaljšku uspeli izvleči pomemben uspeh proti FMP, ki jih je oddaljil od zadnjega Karpoša za dve zmagi. Zmaji bi s pozitivnim izidom v dvorani Morača, kjer Budućnost v jadranskem tekmovanju redko kloni, pripravili prvovrstno senzacijo. Lažje košarkarji trenerja Gašperja Okorna ne bodo morali zadihati niti v naslednjih dveh krogih, saj jih čakata obračuna proti Crveni zvezdi in Cedeviti.

Liga ABA, 10. krog: MZT – FMP 89:68 (26:14, 49:32, 71:50, Drenovac 24, Simonovski 15; Apić 12), danes ob 17. uri: M. Leks – Mornar, ob 19. uri: Zadar – Partizan, ob 21. uri: Krka – Igokea, jutri ob 17. uri: Budućnost – Olimpija, ob 21. uri: Cedevita – Cibona, ponedeljek ob 18. uri: C. zvezda – Karpoš.