S takratnim šaleško-savinjskim derbijem in minimalnim porazom je Gorenje začelo svoj nastop v Sehi (Celjani so nekaj dni prej gostili Veszprem), zmagovalca pa je odločil gostujoči kapetan Luka Žvižej, ki je dve minuti pred koncem z zadetkom s sedemmetrovke postavil končni izid. Toda pravi junak celjske zmage je bil vratar Urban Lesjak, ki je zbral 15 obramb in ustavil tudi strel Klemna Cehteta od daleč v zadnji sekundi za morebitno izenačenje. »Razmišljati o tem, ali tekma z Gorenjem po našem sobotnem evropskem porazu proti Picku prihaja ob pravem času ali ne, je seveda povsem nesmiselno. Od sobote smo imeli dovolj časa, da smo analizirali in naštudirali igro Gorenja, čeprav v njej kljub menjavi trenerja niso mogli veliko spremeniti. Pozabiti moramo na Pick, proti Gorenju prikazati boljšo igro in zmagati,« napoveduje vratar Urban Lesjak, ki je proti Madžarom zbral deset obramb, vendar tudi on ni mogel preprečiti visokega poraza s 25:31.

Proti Picku so zatajili tudi domači gledalci, čeprav se jih je zbralo več kot 3000, tako da je bila skupina okoli stotih gostujočih navijačev ves čas precej glasnejša. »Celjsko občinstvo je pač takšno, da ga moramo mi dvigniti s svojo dobro igro in rezultatom, vendar tega proti Picku nismo naredili, saj nam nasprotnik tega ni dovolil. Vsi dobro vemo, kako je, ko navijače dvignemo in se nasprotnikom začnejo tresti hlače,« dodaja Lesjak. V lovu na peto zmago na deveti tekmi v letošnji Sehi (Gorenje ima doslej tri) Lesjak o celjskih gledalcih v šali dodaja: »Mogoče smo se v soboto vsi skupaj, tako igralci kot gledalci, 'šparali' za Gorenje.«

Kar 1077 dni v taboru Gorenja čakajo na zmago proti Celjanom. Velenjčani so 4. decembra 2013 slavili v Zlatorogu s 30:29, na njihovi klopi pa je sedel Branko Tamše. Kmalu zatem je Tamše postal trener Celja in začel greniti življenje nekdanjemu klubu, saj je na 16 zaporednih medsebojnih derbijih z Gorenjem dosegel 14 zmag in dva remija ter v največji meri pripomogel k odstavitvi treh trenerjev (Ivan Vajdl, Gregor Cvijič, Marko Šibila). Za novega trenerja Boruta Plaskana, ki je na Gorenjevi klopi debitiral na začetku oktobra z zmago proti Izviđaču, bo to prvi obračun v glavni vlogi – trem predhodnikom je bil vedno pomočnik – s someščanom Tamšetom: »Ekipi se poznata do obisti, zato so večja presenečenja v igri izključena. Verjamem, da bodo moji fantje pokazali pravi obraz in borbenost, kar so letos že večkrat storili. Le s takšno predstavo lahko računamo na ugoden izid.« Pri Gorenju je vprašljiv nastop kar štirih igralcev: Matjaža Brumna (bolezen), Roka Zaponška (trebušna viroza), Roka Ovnička (prepona) in Nika Medveda (rame).

Velenjčane danes čaka peto gostovanje v Sehi, na prejšnjih štirih pa so štirikrat izgubili proti Zagrebu, Vardarju, Meškovu in Tatranu. Od njihove zadnje zmage v ligi je minilo skoraj mesec dni (18. oktobra so doma premagali Metalurg), kljub slabi popotnici – poraz v zadnjem krogu proti Tatranu – pa Luka Mitrović, srbski srednji zunanji igralec v dresu Gorenja, ni črnogled. »Tekme s Celjani so v Sloveniji največji derbiji in čast mi je, da sem lahko del njih. Pred gostovanjem ne izobešamo bele zastave, ampak pogumno odhajamo v boj. Nikogar ne podcenjujemo, a se tudi nikogar ne bojimo. Na igrišču se bo pokazalo, kdo je boljši,« pravi 29-letni Luka Mitrović, ki je v Gorenje prišel iz norveškega Elveruma, njegov vzornik pa je Hrvat Ivano Balić.