Američan Bode Miller je že dve leti smučarsko upokojen, a to ne pomeni, da dobitnik šestih olimpijskih kolajn ne zna opozoriti nase. Najraje to stori s sodnimi procesi in razgaljenimi fotografijami. Pred dobrim mesecem se je namreč podal na sodišče in tožil izdelovalce smučarske opreme Head, da bi dokazal, da se lahko na smučarske strmine vrne tudi z drugimi smučmi, ne le z njihovimi. To sezono se namreč želi vrniti na smučine, a s smučmi Bomber, čeprav ga pogodba s Headom veže, da do konca sezone 2016/17 ne smuča na nobenih drugih smučeh kot na njihovih.

Še bolj pa je javnost razburkal v nedeljo, ko je na svojem instagramu objavil fotografijo, s katero je oznanil rojstvo hčerke. Na fotografiji je gol, prav tako kot njegova žena, odbojkarica Morgan Beck, ki ima na prsih novorojeno hčerko, z materjo še povezano s popkovino. Morgan je nekaj ur zatem na svojem instagramu objavila fotografijo novorojenke s pripisom, da je hvaležna za še en porod doma.

Najprej otroka zatajil, nato ga je odvzel materi

Maja 2015 je namreč rodila sina Nasha Skana. To pa še zdaleč niso vsi Millerjevi otroci. Njegova žena je med nosečnostjo z veseljem objavljala fotografije moža z vsemi njegovimi otroki – skupaj z novorojenko so to štirje. A težava je, da imajo otroci tri različne matere, z dvema pa je bil Miller v grdem sporu za skrbništvo. Devetintridesetletni smučar ima osemletno hčerko Neesyn Dacey z nekdanjim dekletom Chanel Johnson in triletnega sina Sama z drugim nekdanjim dekletom Saro McKenna. Prav bitka za skrbništvo z njo na smučarja ne meče lepe luči in je daleč od tega, da bi bil vzoren družinski oče.

Z nekdanjo vojakinjo sta se spoznala prek agencije za zmenke. Videvala sta se tri mesece, v tem času je McKennova zanosila. Ko je novico sporočila Millerju, ji je dejal, da ne želi skrbeti za otroka. McKennova se je odločila, da bo otroka obdržala, ter se preselila iz Kalifornije v New York, da bi doštudirala, saj kot mati samohranilka očitno ne bi mogla več biti gasilka, kar je bila tedaj njena služba. Miller se je medtem poročil z Morgan Beck. Tri dni zatem, ko je McKennova rodila sina, je Miller v Kaliforniji zahteval polno skrbništvo nad otrokom in Sara mu je morala predati otroka. Da bi bila mera polna, ga je Miller preimenoval in ga klical Nate, kot je bilo ime njegovemu umrlemu bratu.

Iz smeti naj bi vzela uporabljen kondom

Njegova žena je medtem na svojem instagramu objavljala fotografije družinske sreče. Kasneje je sodišče v New Yorku preklicalo kalifornijsko posvojitev in deček se je lahko vrnil k mami. Medtem pa so ostre puščice letele v obeh smereh: Millerjeva nova žena je nekdanje dekle obtoževala, da je zanosila tako, da je iz smeti vzela uporabljen kondom, mati dečka pa je Millerja opisala kot neprimernega očeta, ker ima težave z alkoholom in drogami. Leta 2014 sta se dokončno dogovorila za skupno skrbništvo in deček zdaj nekaj časa preživi pri očetu, nekaj pa pri materi.

Miller se je za skrbništvo nad hčerko boril tudi s Chanel Johnson. Tudi z njo ni bil več v zvezi, ko se je rodila hčerka, sta jo pa skupaj poimenovala in deklica se je pogosto pojavljala na njegovih tekmah. Miller je celo dejal, da se zaradi hčerke težko osredotoči na smučanje in je bil raje kot na tekmah z njo v Disneylandu. Trdil je tudi, da sta z njeno mamo v dobrih odnosih. Dokler se ni pred štirimi leti poročila. Tedaj je Miller nemudoma vložil zahtevo za polno skrbništvo nad hčerko. Tudi ta spor je sodišče razrešilo v smislu skupnega skrbništva. Tako je zdaj občasno pri Millerjevih doma res veliko otrok.