Andrej Plenković, hrvaški premier, je imel letos res uspešno leto. Ne le da je kot vihar zavzel stranko HDZ in zmagal na volitvah, temveč je srečen tudi v zasebnem življenju, saj bo njegova žena Ana Maslać Plenković pozimi rodila drugega otroka v družini, ki bo prvi premierski dojenček v zgodovini hrvaške države. Premierjeva žena dela kot vodja službe za pravne zadeve v hrvaškem parlamentu. Poročila sta se novembra 2014 v Dubrovniku, dva meseca kasneje pa sta dobila sina Maria. Poimenovala sta ga po Plenkovićevem očetu, ki živi in dela v Mariboru.

Zakonca Plenković za javnost vrata svojega doma trdno zapirata. Za prvega otroka so mediji izvedeli, ko se je Ana v visoki nosečnosti sprehajala po zagrebških ulicah, prav tako so tudi zdaj njen nosečniški trebuh opazili prav tam. Kasneje so iz premierskega urada sporočili, da prvi mož Hrvaške res pričakuje še enega otroka, a to je bilo tudi vse.

Zakonca Plenković sta se spoznala na seji hrvaškega parlamenta. Njegovi prijatelji so zatrdili, da je na hrvaškem zunanjem ministrstvu veljal za največjega šarmerja, tako da mu ni bilo težko osvojiti mlajše Ane. Ko je bil Plenković evropski poslanec, je žena ostala v Zagrebu in videvala sta se le za konec tedna.

Ana gre z otrokom pogosto v rodni Dubrovnik. Tudi Plenković je po rodu Dalmatinec – njegova družina izvira iz Hvara. Obema pa je skupno tudi to, da sta iz družin intelektualcev: njegov oče je ugleden profesor, njena mama zdravnica. Par živi v 187 kvadratnih metrov velikem stanovanju v Zagrebu, ki ga je Plenković kupil s prodajo dela družinskih nepremičnin.

Slash bo ob milijone

Ne ločuje se le Brad Pitt, svoj zakon končuje tudi kitarist Guns N'Roses Slash. Čeprav zdaj trdi, da sploh ni bil v zakonu. Njegova žena Perla Hudson namreč po trinajstih letih zakona zahteva ločitev in polovico njegovega bogastva, kar pomeni milijone dolarjev. Toda kitarist se je odločil, da se bo divje bojeval za svoje premoženje, in je prek odvetnikov svoji bodoči bivši ženi sporočil, da sploh nista bila poročena, ker je bigamistka.

Ko sta se leta 2001 poročila, naj bi bila Perla še vedno poročena s svojim prejšnjim možem Carlosom Maryjem, pa čeprav je leta 1993 ko se je z njim poročila, ta zakon trajal le mesec dni. Tedaj je vložila zahtevek za razvezo, a kot zdaj trdi Slash, ta nikoli ni bil uradno razrešen. Ergo, njegova bodoča bivša žena z njim ni mogla biti uradno poročena, ker je bila poročena z drugim. Slash trdi, da je žena vedela za to, saj je to odkril njen odvetnik, ko je zaprosila za britansko državljanstvo njunih sinov, Perla je namreč Britanka. Tedaj sta skupaj najela odvetnika, ki naj bi rešil birokratski zaplet, in sodišče je za nazaj odločilo, da je njen prvi zakon neveljaven. A ko so v igri milijoni, se lahko spodbijajo tudi odločitve sodišča.

Slash, ki je v srečnejših letih zakona zatrjeval, da je zaradi žene opustil alkohol, cigarete in droge, je zahtevo za ločitev vložil že leta 2010, ko je žena skupaj s sinovoma sama odšla na počitnice na Havaje. Štiri mesece pozneje je Slash preklical zahtevek za ločitev in dejal, da je bila to trapasta ideja. Par je leto dni pozneje celo obnovil poročne zaobljube, a očitno ne dovolj trdno.

Novo dekle princa Harryja

Britanskemu princu Harryju so pripisovali najrazličnejše zveze. Zdaj so tračarski mediji prepričani, da je njegova nova izbranka ameriška igralka Meghan Markle, najbolj znana po vlogi v nadaljevanki Nepremagljivi dvojec (Suits). Petintridesetletna igralka in 32-letni princ sta se spoznala to poletje na večerji v Kanadi. Igralko je princ prosil za telefonsko številko, nato pa ji tako neumorno pošiljal sporočila, da ga je junija res obiskala v Londonu. Njuno zvezo naj bi tabloidi odkrili zato, ker so tako na roki igralke kot princa videli popolnoma enako zapestnico. Skupaj naj bi bila dva meseca, princ pa naj bi svoje dekle že predstavil očetu princu Charlesu, za noč čarovnic pa je odpotoval v Kanado, da bi se zabaval s svojim dekletom.

Ne glede na to, da uradno zveze še nihče ni potrdil, le igralka je dejala, da je »najbolj srečno dekle na svetu«, so se že začele špekulacije, kakšna pridobitev za britansko kraljevo družina bi bila ameriška igralka. Najbolj zanimivo je verjetno to, da je mulatka, saj je njena mama temnopolta, njen oče pa belec. Torej bi bila prva rasno mešena oseba za kraljevo mizo. Poleg tega je Meghan Markle neverjetno podobna ženi princa Williama. Tako Harry kot Meghan sta predana humanitarnemu delu, oba sta angažirana v delu z afriškimi otroki. Poleg tega je Meghan ločenka, kar je bilo še pred nekaj desetletji v britanski kraljevi družini tabu. Leta 2011 se je poročila s filmskim producentom, a se tri leta pozneje ločila.

Prav nič lepo pa o njej ne govori njena polsestra Samatha Grant, ki je zatrdila, da je Meghan že nekaj let načrtovala, kako bo zapeljala princa, in da bo kraljevska družina še kako presenečena, ko bo odkrila resnico o njej.

Attenborough o smrti in streljanju na Trumpa

Sir David Attenborough, verjetno najbolj znani voditelj poljudnoznanstvenih oddaj na svetu, je spoštovani človek, star 90 let, ki pa še vedno snema nove oddaje. Ravno zdaj je na BBC premiera njegove najnovejše serije Planet Zemlja, 2. Prvi del je postal kultna serija, ki so jo predvajale tudi naše televizije.

A čeprav zavzeto promovira novo serijo o naravi, razmišlja o smrti. Za britanski The Telegraph je priznal, da vsak dan razmišlja o smrti in umiranju, še posebno ker skoraj ne mine teden, da ne bi umrl kakšen njegov prijatelj ali znanec. »Razmišljam o svoji smrti, a ne na morbiden način, temveč bolj v smislu opazovanja pojava,« je priznal. Opazil je tudi, da je očitno star, saj si težje zapomni imena in podatke.

Si je pa z lahkoto zapomnil ime Donalda Trumpa. Do zdaj ugledni biolog ni komentiral ameriških volitev, pred dnevi pa jih je, in to na zelo neposreden način. Ko so ga na Radiu Times vprašali, kaj predlaga kot rešitev nezadržnemu vzponu Donalda Trumpa na oblast, je v šali dejal, da bi ga verjetno lahko ustrelili. Razložil je, da preostali svet nima možnosti vpliva na ameriške volitve, a da je svet preživel že kar nekaj groznih ameriških predsednikov, ker pri tem pač nimamo prav nikakršne moči. »Kaj pa naj bi naredili... Lahko bi ga ustrelili, to ni slaba ideja,« se je zasmejal.

Po drugi strani pa starosta BBC ne podpira odločitve njegove televizije, da so odpustili Jeremyja Clarksona, saj je prepričan, da mora vsaka nacionalna televizija imeti »tako globoko protiinstitucionalni glas, kot je Clarkson«.