Za ta preprosti trik potrebujete le dve stvari: nekaj kock ledu in sušilni stroj. Zmečkane obleke daste v sušilni stroj skupaj z nekaj kockami ledu. Predlagamo vam, da uporabite tri do štiri kocke ledu za eno oblačilo. Če pa želite “ledeno zlikati” več kosov oblačil, povečajte število ledenih kock. Sušilni stroj nastavite na najvišjo temperaturo in izberite desetminutni program. Kocke ledu bodo med sušenjem v sušilnem stroju izparele in pomagale odstraniti gube z vaših oblačil.

Namesto vas »lika« sušilni stroj

Medtem ko sušilni stroj “lika” namesto vas, lahko vi pojeste zajtrk, si umijete zobe ali kar koli imate pač še za postoriti. Trik lahko uporabite vsak dan, saj vam bo močno olajšal jutranje hitenje in izbiro oblačil. Pazite le, da v sušilni stroj ne daste težkih oblačil in oblačil, ki bi se v njem lahko poškodovala. Takšna oblačila imajo na etiketi simbol s prečrtanim kvadratom in krogom. Če so po desetminutnem “likanju” v sušilnem stroju rokavi srajce še vedno pomečkani, naslednjič poskusite 15-minutni cikel.

Poskrbite za zalogo ledu

Le kdo ima še čas ure in ure stati za likalno desko? Verjetno nihče. S tem trikom vam večine oblačil sploh ne bo več treba likati. Le poskrbite, da boste vedno imeli na zalogi dovolj ledu. Zjutraj, ko porabite nekaj kock, takoj spet napolnite modelčke z vodo in jih postavite v zamrzovalnik. Do naslednjega jutra bo led pripravljen. Če se slučajno zgodi, da vam je zmanjkalo ledu, lahko namesto ledenih kock uporabite mokro krpo, ki bo v sušilnem stroju učinkovala podobno kot led. Vendar je led še vedno boljša izbira.

Vir: www.enaa.com