Ruska ženska punk zasedba Pussy Riot pravzaprav ne zveni nič kaj punk, takšno oznako so dobile zaradi svoje uporniške drže. Članstvo se je vmes nekoliko premešalo. Družbeno-politične vsebine tako ustvarja zgolj še ena od ustanovnih članic Nadežda Tolokonikova.

Ta je pred meseci združila moči z ameriškim glasbenikom in producentom Daveom Sitekom in nedavno izdala novo, bolj plesno naravnano skladbo Naravnost iz vagine.

Besedilo gre nekako tako: »Če tvoja vagina pristane v zaporu, potem ti prisluhne cel svet / Ne počni neumnih stvari, ne delaj se neumnega, saj tudi ti prihajaš iz vagine (v angleščini seveda vse zveni veliko bolj spevno) - Don’t play stupid, don’t play dumb, vagina’s where you’re really from.

Tolokonikova pojasnjuje, da je feministična skladba namenjena tudi ameriškemu predsedniškemu kandidatu Donaldu Trumpu in njegovemu odnosu do žensk. »Vendar hkrati verjamem, da je ideja o močni ženski seksualnosti veliko večja kot kateri koli populistični megaloman. Vagina je večja kot Trump,« pojasnjuje Tolokonikova.

Pravi, da Trump odkrito podpira avtoritarno Putinovo vladavino in da si v takem svetu ne želi živeti.

Po tem ko sta ustanoviteljici Pussy Riot, Nadja Tolokonnikova in Maša Aljokina, v Moskvi pred leti izvedli anti-Putin kampanjo, so ju oblasti za 16 mesecev pospravile »na hladno«. Po izpustitvi se je Aljokina posvetila drugačni karieri.