Takšnega razočaranja, ki ga je bilo mogoče čutiti v Stožicah po sobotnem porazu košarkarjev Olimpije proti Ciboni v ligi ABA, ni bilo že dolgo. Bleda predstava in že četrti poraz Ljubljančanov, ki so proti Zagrebčanom odkrito računali na zmago, sta bila močna udarca tudi za glavnega trenerja Gašperja Okorna, ki je bil po koncu obračuna povsem poklapan. Po glavi mu je gotovo švigalo marsikaj, tudi to, kaj se dogaja z njegovim najboljšim strelcem Brandonom Jeffersonom.

»Brez komentarja,« je dejal Gašper Okorn, ko smo ga vprašali, zakaj je Jefferson, igralec, ki brez oklevanja meče z vseh položajev in je Ulmu še v sredo natresel 28 točk, od tega osem trojk, v dobrih 30 minutah na parketu proti košu vrgel le enkrat, in to za dve točki. Prav očitno je namreč bilo, da 24-letni Američan ni želel pogledati proti obroču tudi iz izdelanih položajev. »Poskušali bomo ugotoviti,« je trener zmajev dodal ob dodatnem vrtanju, več pa o tej temi ni želel razglabljati. A kot vse kaže, je v slačilnici Olimpije nekoliko zaškripalo, kar je dal slutiti tudi odziv kapetana Mirka Mulalića, ki pravi, da si bodo morali igralci med seboj odkrito povedati določene stvari.

Kaj bo prineslo včerajšnje soočenje med igralci ter med trenerjem Okornom in Jeffersonom, bo znano hitro, saj zmaje že danes čaka obračun 3. kroga državnega prvenstva proti Portorožu. Ni izključeno, da bo moral kateri izmed posameznikov Ljubljano tudi zapustiti. Okorn je namreč po tekmi proti Krki dejal, da so si igralci prislužili rumeni karton, že naslednji pa bo izključujoči. »Stvari bo treba prespati in stopiti na žogo. Potem pa potegniti določene poteze. Občutek imam, da si nekateri želijo, a nam na trenutke zmanjka tudi kakovosti. Treba bo krepko razmisliti, ali so vsi igralci vredni Olimpije ali ne. Res je, da imamo omejena sredstva, a za ta klub se je ne glede na vse treba boriti, skakati, teči. Če nič drugega ne gre, pa stepsti. Verjamem, da to niso previsoke ovire za igralce, ki so tukaj.« Rakava rana Olimpijine igre je predvsem katastrofalna obramba, ki pogosto že do polčasa prejme skoraj 50 točk. Okornu za radikalne spremembe zmanjkuje treningov, saj ima glede na naporen ritem med tekmama po navadi na voljo zgolj enega ali dva, a pravi, da to ni nikakršen izgovor za mehak vstop v obračune.

Krka je bila na gostovanju pri Cedeviti pet sekund pred koncem v izgubljenem položaju, saj je zaostajala za točko, žogo pa so iz avta izvajali gostitelji. A ti so bili pri tem sila nespretni, žoga pa se je na koncu srečno prikotalila do Sandija Čebularja, ki je polagal za veliko zmago Novomeščanov v Zagrebu.