Že 163. italijanski derbi med Milanom in Juventusom je po dolgem času znova upravičil svoj sloves. Spektakel na San Siru je postregel z dramo, kontroverzno sodniško odločitvijo kot tudi z zadetkom, ki bo bržkone kandidiral za enega najlepših v letošnji sezoni italijanskega prvenstva. Kratko so na koncu potegnili nogometaši stare dame, ki so ostali brez desete zaporedne zmage proti Milančanom. Da so rdeče-črni še šestič zapovrstjo ostali neporaženi, gredo zasluge najstnikoma v njihovih vrstah, 17-letnemu vratarju Gianluigiju Donnarummi in leto dni starejšemu Manuelu Locatelliju.

Vezist je s spektakularnim diagonalnim strelom v drugem polčasu premagal Gianluigija Buffona in dosegel edini gol na tekmi. »Še vedno se ne zavedam, kaj točno mi je uspelo. Dosegel sem gol proti najboljšemu vratarju na svetu,« je bil po tekmi ekstatičen Manuel Locatelli, ki je za svoj drugi gol v serie A – posvetil ga je predsedniku kluba Silviu Berlusconiju – potreboval prav toliko strelov. »Moja skrivnost? Ne vem. Verjetno tudi sreča.«

A obračun bi se lahko razpletel tudi drugače, če sodnik Nicola Rizzoli v prvem polčasu zaradi neobstoječega prepovedanega položaja Leonarda Bonuccija ne bi razveljavil regularnega gola Miralema Pjanića s prostega strela. »Gol je bil povsem regularen, a je sodnik zaradi protestov Milanovih nogometašev podvomil o svoji odločitvi. Milan je imel srečo, da je zadel, nas pa je spremljala smola,« je ocenil strateg Juventusa Massimilliano Allegri. Za njegove varovance je bil to šele drugi prvenstveni poraz v sezoni, potem ko so bili na istem stadionu slabši že od Interja. Aktualni italijanski prvaki, ki lovijo rekordni šesti zaporedni naslov, so sicer proti milanskima kluboma obe tekmi na San Siru nazadnje izgubili v sezoni 2009/2010.