Leicester je v minuli sezoni senzacionalno osvojil naslov angleškega prvaka, po treh krogih v ligi prvakov pa ima vstopnico za osmino finala tega elitnega tekmovanja že na dosegu roke. Po Milanu, PSG, Juventusu in Malagi je Leicester šele peti klub v zgodovini lige prvakov, ki je v premiernem nastopu med elito slavil na uvodnih treh tekmah. Brez prejetega zadetka je premagal Köbenhavn, Porto in Brugge.

Povsem drugačen obraz pa angleški prvak kaže v domačem prvenstvu, kjer je po osmih odigranih tekmah bližje izpadu kot ubranitvi naslova. Zanimivo, Leicester je v ligi prvakov po točkah (9) celo uspešnejši od izkupička v premier ligi (8), kar močno jezi njegovega trenerja Claudia Ranierija. »Ponosen sem na moštvo za odlične predstave v Evropi in zelo jezen zaradi naše forme v angleški ligi. V takšni situaciji sem se kot trener že znašel. Ko prvič zaigraš v največjem tekmovanju, izgubiš nekaj naboja za domače prvenstvo. To je normalno, vendar moramo ta trend spremeniti. Vse je v psihološki pripravi igralcev. V ligi prvakov smo povsem osredotočeni na igrišče, kar je največja razlika v primerjavi s premier ligo. Navijači morajo vendarle razumeti, da moji igralci niso stroji, ampak zgolj ljudje,« je analiziral italijanski trener Claudio Ranieri.

Najslabša strelska forma, odkar je leta 2009 podpisal za Real Madrid, pa lahko skrbi Cristiana Ronalda. Portugalec tako očitnih težav z doseganjem zadetkov še ni imel, zataknilo pa se mu je tudi proti povprečni varšavski Legii. Real je zmagal s 5:1, a brez Ronaldovega gola, ki je zgrešil vseh devet poskusov. V tej sezoni je zbral deset nastopov za kraljevi klub in dosegel le štiri zadetke (po dva v španskem prvenstvu in ligi prvakov), kar pomeni, da v povprečju doseže gol na vsakih 169 minut. Tako slabe statistike Ronaldo ne pomni, saj je lani zabijal na vsakih 84 minut, predlani pa celo na vsakih 72 minut. Ronalda še vedno ločita zgolj dva zadetka od magične meje sto golov v ligi prvakov, kjer od leta 2009 nihče ni zbral toliko zadetkov (80) in podaj (22) kot ravno portugalski zvezdnik. »Ronaldo je tako izvrsten nogometaš, da se od njega na vsaki tekmi pričakujejo goli. Ne skrbi me, da ne trese mreže tako pogosto, saj je še vedno ključni igralec naše ekipe. Tudi podaje so del igre,« svojega vodilnega nogometaša brani trener Zinedine Zidane.

Svetovni mediji so se po torkovem večeru v ligi prvakov razpisali tudi o zimzelenem vratarju Juventusa Gianluigiju Buffonu, ki je začaral vrata za zmago stare dame v Lyonu (1:0). Italijanski veteran je v ligi prvakov ubranil prvo enajstmetrovko po več kot trinajstih letih, ko je dobil dvoboj z Luisom Figom (Real Madrid). Sicer pa je Buffon pri 38 letih na najvišji evropski ravni doslej ubranil štiri enajstmetrovke in je na dobri poti, da popravi rekord Hans-Jörga Butta, ki je v času aktivnega igranja zbral pet obramb. Od še vedno aktivnih vratarjev so bili doslej po trikrat uspešni Iker Casillas (Porto), Joe Hart (Napoli), Andrej Pjatov (Šahtjor) in Marc-Andre Ter Stegen (Barcelona).