V indijski kuhinji korma pomeni jed z gosto jogurtno omako, začimbami in oreščki. V omaki je lahko dušeno meso, piščančje ali jagnjetina ali pa le zelenjava.

Različne oblike jedi korma poznajo po vsej južni Aziji, od Turčije do Pakistana, a najbolj znana jed je piščanec korma, ki so ga po indijski kuhinji povzeli Britanci ter je zdaj skorajda evropski sinonim za indijsko kuhinjo in obvezen repertoar evropskih indijskih restavracij. Morebiti zato, ker korma ni pikantna.

Korma je v resnici kraljeva jed. Njeno ime pomeni zelo preprosto dušiti meso. V turščini beseda kavurma opisuje jedi, v katerih je kuhano meso. Jed izvira iz mogulske kuhinje, kot se je v 16. stoletju razvila v Pakistanu in Indiji. V nekaterih predelih jo še vedno imenujejo shahi, kraljevo, kar označuje njeno dvorno poreklo. Nastala naj bi v dvorni kuhinji mogulskega vladarja Akbarja v začetku 16. stoletja. Kraljevi kuhar Rajputs naj bi skuhal navratan kormo iz devetih vrst mesa, da bi počastil devet ministrov svojega vladarja. Korma z devetimi različnimi sestavinami – lahko je devet različnih vrst zelenjave ali devet začimb – je še vedno ena od priljubljenih oblik te jedi. Zanimivo je, da korma kljub legendi ni zapisana v ohranjeni kuharski knjigi mogulskega dvora.

Moderna korma ima precej manj sestavin, kot jih je imela kraljeva, a je vseeno jed, ki se kuha počasi. Zato je precej priljubljena oblika te omake kar v kozarčkih, ki jih lahko kupite v vsakem supermarketu.