Običajno imajo garderobne omare, ko jih kupimo, v notranjosti polico ali dve in eno obešalno palico. Velikokrat imamo takrat priložnost notranjost omare dopolniti in jo prilagoditi svojim potrebam, a kaj, ko jih začnemo ugotavljati šele, ko v omaro že pospravljamo oblačila.

Poiščimo skrite kotičke

Tako ostajajo pod na obešalniku visečimi krajšimi oblačili neizkoriščeni prostori, ki jih počasi zapolnijo neurejeni kupi oblačil, odej, škatel … Vzemimo si čas in preglejmo, kje so še takšni skriti kotički. Dolga oblačila obesimo v eno omaro, v drugo pa krajša, pod njimi pa lahko dodamo kakšno polico ali predalnik. Če zmanjkuje prostora za obešanje krajših oblačil na obešalnik, lahko dokupimo še eno palico, prerazporedimo police, pa bomo lahko obešali v dve nadstropji.

Izkoriščen prostor na vratih

Tudi prostor na notranjosti klasičnih vrat lahko dodatno izkoristimo s kakšnim žičnatim nosilcem za kravate ali pasove. V tako omaro gre več oblačil, nad njimi imamo boljši pregled, zato so bolj pri roki. Nazadnje pa še kritično preložimo oblačila. Tistim, ki jih nismo oblekli že več let, poiščimo med sorodniki, prijatelji ali preko dobrodelnih ustanov nove uporabnike, lahko pa iz njih naredimo tudi kaj novega.

Kje so skriti kotički v omari, lahko preverite tudi na: alples.si/furniture/vgradne-omare.

Marjana Rejc, univ. dipl. inž. arh.

Vir: priloga Nika