Premislite, kakšen prostor potrebujete

Večino oblačil je mogoče lepo zložiti in postaviti na police; to pa vsekakor ne velja za jakne in suknjiče. Zato naj ima omara vedno tudi prostor za obešanje stvari, ki se lahko hitro zmečkajo. Prav tako pazite, da je med obešalniki nekoliko prostora. Sicer pa razmislite, kakšna oblačila imate in kupite takšno omaro, ki ima ravno pravo razmerje polic in obešalnikov ter ni niti premajhna niti prevelika.

Vgradite domači sef

Priporočljivo je, da omara v spalnici vsebuje tudi prikrit predal, ki se lahko zaklene. Tu lahko shranite dragocenejši nakit in nekaj gotovine, ki jo pač vedno potrebujete doma. Če namreč svoj drag nakit redno nosite, je zagotovo preveč zamudno tolikokrat oditi do bančnega sefa in nazaj.

wardrobe_design_ideas_550x395.jpg

Uskladite jo z okolico

Danes je na voljo velika izbira omar; izberite pa jo tako, da se ujame z notranjo opremo celega stanovanja. Omara je namreč tako velik kos pohištva, da že sama po sebi pritegne veliko pozornosti, zato ne smete dovoliti, da je zanemarjena ali neusklajena z okolico. Tako bo namreč še hitreje pritegnila prav vse poglede v stanovanju.

Izberite najboljši material

Najbolj pogosto so omare narejene iz lesa, železa in plastike. Plastika je trenutno zelo moden material, ki pa je vseeno bolj primeren za otroške sobe; še posebno, ker so v primerjavi z drugimi omarami tiste iz plastike tudi cenejše. Četudi lahko plastika zaradi svoje upogljivosti in prilagodljivosti mnoge kose pohištva naredi bolj impresivne in zanimive, so za omare v glavni spalnici vseeno bolj primerni drugi, nekoliko bolj sofisticirani materiali.

semi_transparent_wardrobe_665x471.jpg

Več idej za omare, ki lahko stojijo v spalnici, pa lahko najdete tudi tukaj.