Real je bil proti Sportingu velik favorit za zmago, a so Lizbončani na krilih štirih zaporednih zmag v državnem prvenstvu v Madrid pripotovali samozavestni. V prvem polčasu so se dobro in organizirano branili, predvsem pa je bil izjemen vratar Rui Patricio. Na začetku drugega dela je Brazilec Bruno Cesar Sporting povedel v presenetljivo vodstvo, nato pa se je začelo obleganje portugalskih vrat.

Dolgo je kazalo, da bo Real na prvi letošnji tekmi v ligi prvakov ostal praznih rok, potem pa je svoje mojstrstvo še enkrat več pokazal Cristiano Ronaldo. V 89. minuti je s prostega strela fantastično zadel levi zgornji kot vrat Ruia Patricija, ki je žogo sicer odbil, a le v vratnico, od koder je poletela za njegov hrbet in v mrežo. Igralci Sportinga so bili poklapani, do konca tekme so jih čakale še štiri minute sodnikovega podaljška. Ko je še enkrat več kazalo, da ne bo časa za drugi Realov zadetek, je Alvaro Morata v zadnjih sekundah tekme s fantastičnim skokom v kazenskem prostoru poskrbel za preobrat na Santiagu Bernabeu. Sporting bi si glede na prikazano zaslužil vsaj točko za borbeno in zelo kvalitetno predstavo.

Borussija v Varšavi razbila Legio, Kampl prispeval asistenco

Leicester je po lanski pravljici v angleškem prvenstvu dočakal še en mejnik – debi v ligi prvakov. Prvič so zvok himne tega tekmovanja zaslišali na gostovanju v Belgiji pri Club Bruggeju, s katerim pa niso imeli večjih težav. Že v 5. minuti je zadel Mark Albrighton, nato pa je dva zadetka za visoko zmago dosegel še Riyad Mahrez. Leicester je tako po slabšem začetku v angleškem prvenstvu pokazal, da lanska sezona vendarle ni bila le splet srečnih naklučij.

Dvoboj Juventusa in Seville je bil dvoboj dveh v zadnjih letih zelo uspešnih evropskih moštev, ki pa se tokrat nista ravno proslavila. Remi z 0:0 je zagotovo bolj zagotovil goste iz Seville, v zadnjih letih serijski zmagovalci evropske lige.

Dortmundska Borussija je Legio iz Varšave v gosteh premagala s kar 6:0, Manchester City pa v zaostali torkovi tekmi Borussijo iz Monchengladbacha s 4:0. Kevin Kampl je ob remiju Bayerja Leverkusna z moskovskim CSKA-jem prispeval podajo za drugi zadetek Nemcev, končalo se je z 2:2. Benjamin Verbič je za Kobenhavn v igro vstopil v drugem polčasu, Danci so remizirali na Portugalskem pri Portu (1:1). Petar Stojanović je za Dinamo, ki je s 3:0 izgubil proti Lyonu, igral vso tekmo.