Družinsko podjetje je bilo ustanovljeno leta 1945, takoj po 2. svetovni vojni. Danes ima Bakker stranke v 19 državah, v vsaki od njih pa tudi svetovalno službo za morebitna vprašanja in podporo strankam. Vse naročeno (več kot štiri milijone naročil na leto) pošiljajo iz Nizozemske neposredno k strankam.

Jablana s tremi različnimi sortami jabolk

Ob 70. obletnici so pripravili nekaj edinstvenih izdelkov, ki jih lahko najdete samo pri Bakkerju, med njimi je tudi jablana s tremi različnimi sortami jabolk na samo enem drevesu! Tega še najbrž nikoli niste videli – in tudi niste mogli. Jablana s tremi različnimi sortami jabolk je bila namreč vzgojena ekskluzivno za Bakker. Poimenovali so jo jablana trio. Na njej rastejo naslednje sorte jabolk: rdeča jonagored, rumeno-zelena zlati delišes in rdeče-rumena elstar. To ne poskrbi samo za lepo barvno kombinacijo, temveč tudi za jabolka treh različnih okusov. Ta jablana doseže približno 125 centimetrov višine, tako je zelo primerna za lepo mesto na terasi ali balkonu. Tri sorte jabolk so bile cepljene na eno deblo in druga drugo oprašujejo. Na ta način drevo zlahka obrodi in ne potrebujete drugega sadnega drevja v bližini. Jablano trio lahko naročite pri Bakkerju od leta 2015.

Azijska lilija »Queen of the Night«

Druga posebnost je edinstvena azijska lilija »Queen of the Night«, ki je skoraj črna! S svojimi prašničnimi nitmi, ki so živo oranžne barve, so cvetovi prava paša za oči, poleg tega pa lilije širijo omamen vonj. Te azijske lilije lahko čudovito kombinirate z drugimi barvami na cvetlični gredi, lepo pridejo do izraza v velikem cvetličnem loncu na balkonu in tudi v vazi! Nenavadna lilija »Queen of the Night« je na voljo ekskluzivno pri Bakkerju. Obiščite www.bakker.com in si oglejte njihovo celotno ponudbo. (ktm)