Po tem, kar smo včeraj videli in slišali v taboru slovenske nogometne reprezentance na Brdu pri Kranju, se afera Kevin Kampl omenja le še v vprašanjih, ki jih igralcem postavljajo novinarji (tiskovni predstavnik NZS Matjaž Krajnik jih ni uspel preprečiti), sicer pa je 23 reprezentantov z mislimi že na kvalifikacijskih tekmah za svetovno prvenstvo s Slovaško in Anglijo.

»Namesto da se pogovarjamo o Kevinu Kamplu, moramo biti osredotočeni na dve tekmi, ki sta trenutno najbolj pomembni. Verjamemo, da je Kevin, ki je za nas zelo pomemben igralec, utrujen. Če čuti, da se mora spočiti, bo to naredil. To je njegova odločitev, mi pa tudi brez njega gledamo na Slovaško in Anglijo. Načina komunikacije selektorja in igralca ne bom komentiral, ker me to ne zanima. Jaz sem tukaj in gledam le naprej,« je povzetek odgovorov vezista Jasmina Kurtića, ki je že stotič ponovil, da je garderoba enotna in složna ter se zaveda napak, ki so jih naredili. »Za informacijo, da Kampla ne bo, sem izvedel iz medijev. Kaj sta imela Kampl in selektor, je povsem njuna stvar,« je dodal igralec Rijeke Matic Črnic, ki mu je trener Matjaž Kek ob odhodu na Gorenjsko zaželel, da se vrne zdrav v klub.

Potem ko je Kampl odpovedal nastop, Robert Berić pa se je po zdravniškem pregledu zaradi raztrganine v stegenski mišici vrnil na zdravljene v Francijo, po posebnem programu še naprej vadi mladi vezist iz Olimpije Miha Zajc, ki je igral poškodovan že v nedeljo v Krškem. Na seznam poškodovanih se je včeraj vpisal še trener v reprezentanci Tomaž Kavčič, ki je tako nerodno stopil, da je večino treninga presedel z oblogami ledu na gležnju. Z bolečino na obrazu je s klopi za rezerve le opazoval in nadziral, kako je selektor Srečko Katanec uigraval zvezno vrsto in napad, drugi pomočnik Aleš Čeh pa obrambo. Čeh je zaradi pomanjkanja igralcev tudi zaigral za rezerviste v igri na dva gola, kjer ni bilo popuščanja v dvobojih na odlično pripravljeni zelenici.

Glede na to, kar smo videli na včerajšnjem poldrugo uro dolgem treningu na Brdu pri Kranju, kjer so vadbo s tribune opazovali tudi otroci v nestrpnem pričakovanju, kdaj bodo dobili avtograme, ima Katanec tudi brez prvokategornikov Kampla in Berića že tri dni pred tekmo s Slovaško izoblikovano prvo enajsterico. V golu bo Jan Oblak, ki je v precej boljši formi, kot je bil pred mesecem dni v Litvi. Čeprav je selektor po tekmi v Vilni ostro kritiziral Nejca Skubica in Bojan Jokić ne igra v Villarrealu, bosta zasedla položaja na bokih. Centralna branilca bosta Miral Samardžić in kapetan Boštjan Cesar, pri katerem je opazno, kako mu je koristil počitek, ko konec tedna ni igral v italijanski ligi. Zvezna vrsta bo tako kot v Litvi postavljena v rombu. Zadnji defenzivni vezist je Rene Krhih, desno od njega Jasmin Kurtić, ki na tem položaju odlično igra v Atalanti, levo pa Benjamin Verbič, a v manj ofenzivni vlogi, kot je v Koebenhavnu. Najvišje v zvezni vrsti bo Valter Birsa, ki je v odlični formi in dobro telesno pripravljen, v napadu pa sprinter Roman Bezjak in igralec s potezo več Josip Iličić. Ena od rezervnih različic uigravanja je bila z Bobanom Jovićem in Dejanom Trajkovskim na bokih ter Miho Mevljo, ki za Rostov redno igra v ruskem prvenstvu in ligi prvakov, na štoperskem položaju.

Da Katanec veliko stavi prav na učinek in navdih umetnika Iličića, ki je blestel v drugem polčasu tekme v Litvi, je bilo očitno po koncu treninga. Skupaj s kapetanom Cesarjem se je z nepredvidljivim Gorenjcem zadržal v vsaj pet minut dolgem pogovoru na sredini igrišča, ko so bili vsi drugi igralci že pod prho ali na masažnih mizah.