V spletni telovadnici, ki je dostopna na www.onlinegym4me.si, bodo lahko vsi Slovenci do 12. januarja 2017 brezplačno dostopali do različnih vadb (splošna vadba, joga, pilates in aerobika). Dnevno so v slovenskem jeziku na voljo tri vadbe v živo, registrirani uporabniki pa lahko dostopajo tudi do obsežne knjižnice vadb, v kateri so shranjene vse dosedanje vadbe v slovenskem in angleškem jeziku. Možna je izbira med osnovno in težjo stopnjo, ki traja 15 ali 30 minut.

Kako do brezplačnega dostopa?

Na spletni strani www.onlinegym4me.si dobijo uporabniki kodo, ki jim omogoča brezplačno registracijo. Postopek je enostaven in nam vzame manj kot pol minute. Brezplačne kode bo mogoče prevzeti tudi na Petrolovih bencinskih servisih po Sloveniji ali uporabiti številko Petrolove Klub kartice. Spletna telovadnica omogoča sodoben pristop do gibanja s pomočjo prenosnega računalnika, tablice ali pametnega telefona v vseh operacijskih sistemih Android in iOS. Tako lahko vsak telovadi kjer koli in kadar koli.

Vadba v živo z znanimi Slovenci in Slovenkami

Vsako sredo ob 18.30 bodo v sklopu projekta potekale vadbe v živo z znanimi Slovenkami in Slovenci. Prvi med njimi bo 12. Oktobra častni pokrovitelj predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Vsako sredo bo potem znano, kdo od znanih Slovencev bo naslednji teden telovadil in tako motiviral Slovence, da se mu pridružijo.

Prihodnost na področju fitnesa

Resolucija o nacionalnem programu o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje 2015 do 2025 uvršča redno telesno dejavnost (poleg zdravega prehranjevanja) med dva ključna dejavnika varovanja in krepitve zdravja, ki prispevata k boljšemu zdravju, večji kakovosti življenja in k vzdržnosti zdravstvenih sistemov. Spletni treningi so prihodnost na področju fitnesa in odlična možnost predvsem za vse zaposlene, ki v hitrem tempu življenja težko najdejo čas za telovadbo, ter tiste, ki imajo med vadbo radi več zasebnosti.