Slovenski spidvejist Matej Žagar (na fotografiji) je na predzadnji dirki sezone na svetovnem prvenstvu v Varšavi zasedel četrto mesto in ohranil upanje za uvrstitev med najboljšo osmerico, ki si bo priborila nastop v finalu.

Žagar je sijajno začel preizkušnjo na Poljskem, saj je bil najhitrejši na prvi dirki. Na drugi je zasedel tretje mesto, v nadaljevanju pa je bil še dvakrat najhitrejši. V polfinalu si je lahko izbiral startni položaj. Z notranjega položaja je najbolje startal in ko je kazalo na prepričljivo slovensko zmago, je Žagar napravil napako, kar je izkoristil Bartosz Zmarzlik, Žagarjev sotekmovalec pri Gorzowu. Po drugem mestu v polfinalu si je kot tretji izbiral startni položaj, Žagar pa se je odločil za zunanjega. Slovenski dirkač ni startal najbolje in v nadaljevanju se mu ni uspelo povzpeti na zmagovalni oder.

»Imel sem sicer veliko hitrost, a proti takim mačkom vseeno ni šlo. Pred finalom smo malo tudi tvegali z nastavitvami, da bi bil motor hitrejši, a ker ni šlo tako hitro po zunanji strani, se žal ni izšlo,« je po dirki za STA povedal sicer vidno zadovoljni Matej Žagar: »Lagal bi, če bi rekel, da mi je vseeno zaradi stopničk, moram pa priznati, da sem zelo zadovoljen, saj na koncu sezone še nikoli nisem tako užival v dirkanju in mi še nikoli ni šlo tako dobro; 30 točk v zadnjih dveh dirkah je preprosto sanjskih in kot sem vedno ponavljal, če motorji delujejo, kot je treba, se zame in za moje rezultate ni treba bati.«

V poljski metropoli je bil najhitrejši Danec Niels Kristian Iversen, drugi je bil Američan Greg Hancock, tretji pa Poljak Bartosz Zmarzlik. Naslednja dirka bo čez tri tedne v Melbournu.