Prosimo vas za nasvet, kako razporediti pohištvo v prostor, da bo  ekonomično zapolnjen, praktičen za študij in prijeten za bivanje tudi ob počitku in zabavi. Prilagam vam izris sobe, s katerega je razvidno, da je pod oknom radiator. Za opremo potrebujemo torej posteljo, pisalno mizo s kakšnim predalnikom, garderobno omaro in morda še regal za knjige. Svetujete še kaj? Za odgovor se vam vnaprej zahvaljujemo! Marjan

Odgovor:

Za vašega bruca lahko v obstoječem prostoru uredite res prijetno študentsko sobo tako za študij kot tudi za druženje s prijatelji. Seveda naj bo v sobi umeščeno nekaj večje in udobno ležišče. Predlagam širino vsaj 120 cm, lahko je pa tudi širše.

Posteljo ločite od ostalega dela sobe z visoko polično omaro za knjige. Tako boste funkcijsko razmejili prostor, saj lahko v drugem delu umestite dvosed in veliko pisalno mizo. Miza je lahko manjša, saj so danes računalniki že zelo majhnih dimenzij. Ob nasprotni steni umestite dve garderobni omari in niz nizkih predalnikov, nad katere lahko umestite televizor ali niz knjižnih polic.

Soba naj bo opremljena po izboru mladega študenta, prijetno, modernega stila in živih barv, ki bodo prijetne tako za študij kot tudi druženje v sobi!

Inge Kalan Lipar, univ. dipl. inž. arh.