Družina britanskega princa Williama in vojvodinje Kate je te dni na obisku v Kanadi. Gre za drugi obisk Williama in Kate v tej severnoameriški državi, a prvi obisk za njuna otroka princa Georgea in princeso Charlotte. Med pristankom v Kanadi je še posebno pozornost medijev pritegnil prav triletni George.

Na letališču sta britansko kraljevo družino namreč pričakala kanadski premier Justin Trudeau in soproga Sophie Grégoire Trudeau. Mlad kanadski premier, ki je sicer vajen naklonjenosti množic, je poskušal s svojim sproščenim šarmom očarati kraljevega triletnika. Počepnil je pred njega in mu ponudil dvignjeno »petko«, a bodoči kralj Kanade je premierju zgolj odkimal. Trudeau je poskušal še s spodnjo »petko«, zopet z dvignjeno in nato še s konservativno opcijo stiska dlani, a tudi s tem ni naletel na odobravanje princa.

Je bil vzrok za prinčevo vedenje neodobravanje Trudeaujevih političnih stališč, gledanje zviška na podložnike, pregovorna britanska zadržanost ali zgolj utrujenost po napornem čezoceanskem letu, ni jasno, je pa mladi George zagrešil že več »kršitev« protokola. Med obiskom ameriškega predsednika Baracka Obame v Angliji aprila letos, se je George z njim sicer rokoval, a je bil oblečen v pižamo. Obama se je po srečanju pošalil, da je bila prinčeva obleka jasna kršitev protokola.