Baletniki so se zbrali pred studiem, kjer snemajo jutranjo oddajo z naslovom Good Morning America, ki ga vodi Lara Spencer. Prejšnji teden se je Spencerjeva pošalila na račun urnika princa Georgea, ki bo poleg matematike, znanosti, zgodovine in drugih aktivnosti obiskoval tudi pouk »poezije in baleta«.

»Oh, res je videti srečen zaradi baletnih vaj,« je povedala Spencerjeva, nato pa dodala: »Princ William je povedal, da princ George zares ljubi balet ... Imam novico zate, princ William, bomo videli, kako dolgo ob to trajalo,« nato pa je sledil dolg in glasen smeh.

Njena izjava je naletela na veliko odpora, saj se je ta veliki večini zdela omalovažujoča do moških baletnikov, obtožili pa so jo tudi posmehovanja.

»Od baleta do katerekoli druge aktivnosti, ki jo kdorkoli želi raziskovati, rečem samo, pojdite za tem. Zares verjamem, da bi morali biti vsi svobodni, da sledimo svojim željam in strastem. Preplezajte gore in ljubite vsaj trenutek tega,« je na instagramu v opravičilo zapisala Spencerjeva. Dodala je, da je bila njena izjava brezčutna.

Voditeljica se je po tem sestala z več znanimi plesalci in z njimi govorila o tem, kako se fantje vključujejo in so sprejeti v svet plesa. Še enkrat se je opravičila za svoje besede in povedala, da je spoznala predvsem to, da lahko tudi besede prizadenejo.