Kljub obsežnim akcijam celjskega kluba, da bi na prvo tekmo v ligi prvakov privabil čim več gledalcev, je bil pogled na tribune Zlatoroga dokaj žalosten. Na njih se je zbralo le okoli 3000 gledalcev, ki so z aplavzom pozdravili vse tri reprezentante Slovenije v dresu Zagreba (David Miklavčič, Darko Cingesar, Matevž Skok), najglasnejšega pa je po pričakovanju dobil trener in selektor reprezentance Slovenije Veselin Vujović.

Slovenska trojica je bila na igrišču od prve sekunde, prve tri zadetke za goste pa je dosegel Miklavčič. Domača vratarja Urban Lesjak in Ivan Gajić do 20. minute nista zbrala niti ene obrambe, vseeno pa so pivovarji v isti minuti prvič povedli (8:7). Medtem ko je bil levoroki ostrostrelec Zagreba Luka Šebetić zaradi poškodbe le med gledalci v družbi treh simpatičnih rojakinj, je na levi strani napada blestel Stipe Mandalinić. Splitčan je že v prvem polčasu dosegel sedem zadetkov, do konca pa deset.

Po devetem Mandalinićevem zadetku za vodstvo z 22:21 v 45. minuti so Celjani v naslednjih petih naredili 4:0, zaradi zaporednih izključitev pa so imeli več kot minuto in pol dva igralca manj. A niso prejeli zadetka, za nameček so ga še dosegli. V končnici – zaradi domnevnih sodniških odločitev v škodo Celja in metanja predmetov na igrišče je bila tekma nekajkrat prekinjena – je Janc po golu za 29:27 v 59. minuti dobil rdeči karton, zaradi česar verjetno v sredo proti Rheinu Neckarju ne bo mogel pomagati soigralcem. Mandaliniću je pri strelu s sedmih metrov zadrhtela roka, piko na i za 30:27 pa je postavil Povilas Babarskas.

»Vsa čast ekipi, da se je dvignila po domačem porazu z Vardarjem z 29:40. Glavni razlog za slabo igro proti Vardarju in dobro proti Zagrebu je v naših glavah, ki so bile tokrat drugačne. V njih smo imeli zmagovalno miselnost in poleg borbenosti so nas rešile pametne glave. Od superpokala v Portorožu se nismo mogli sestaviti, igra v zadnjih 15 minutah proti Zagrebu pa je dober kažipot,« je ocenil Blaž Janc. Strelec petih zadetkov je dodal: »V Sloveniji je najslajše premagati Gorenje, v ligi prvakov pa Zagreb.« Enak izkupiček je imel proti nekdanjim delodajalcem tudi David Miklavčič: »Gostovanje v Celju mi ne bo ostalo v lepem spominu, saj smo želeli zmagati. V odločilnih trenutkih smo zgrešili preveč strelov in naredili preveč napak, kar so Celjani kaznovali z lahkimi zadetki iz hitrih (pol)protinapadov. Poraz ni prijeten, ni pa niti katastrofa. A zaradi zgoščenega ritma tekem ni časa za stokanje in žalovanje, ampak moramo takoj dvigniti glave.«