Že več kot tri leta je od izbruha mesarske nečednosti, ko so zlikovci v različne pripravljene jedi iz mletega mesa podtikali ceneno konjino sumljivega izvora. Za nekatere nočna mora pa je bila pravzaprav imenitna reklama za one, ki konje »v klobase spravljajo«. Marsikdo se sicer le redko spomni, da bi zavil k specializiranemu mesarju po kos sočne žrebičje mišice, ob izbruhu konjske afere pa se je zanimanje za tovrstne delikatese po besedah lastnikov najbolj znane slovenske konjske mesnice znatno povečalo. Podobno, a veliko manj odmevno se je zgodilo prejšnji teden, ko so ameriške oblasti sporočile, da nameravajo (ne v prehranske namene) pokončati kar 45.000 divjih konj, ker potrebujejo več prostora za rejo govedi. In Donald Trump sploh še ni predsednik ZDA. Konjino lahko sicer uporabimo povsod in na enak način kot govedino, posebno cenjene so konjske suhe salame in še zlasti pršut. Meso posebno za to rejenih konj, ki ga kupimo pri zaupanja vrednem mesarju, je zdravo in zaradi nizkega deleža maščob ter nadvse ugodne sestave izredno hranljivo in ne povzroča alergij. Tudi zato ga redno uživajo številni naši vrhunski športniki. Morda si ga pripravite po današnjih namigih…