Tako zakopano hrano kuhajo več ur. Najpomembnejši pripomoček pri kuhanju v hangi so seveda kamni, ki so tradicionalno prehajali iz roda v rod. Podoben, skoraj identičen način kuhanja poznajo tudi na pacifiških otokih. Na Fidžiju ga imenujejo lovo, na Samoi umu, na Havajih pa luau. Na Novi Zelandiji so arheologi odkrili tudi velike skupne jame za hangi, tako da je bila očitno razširjena praksa skupnega vaškega kuhanja. Poleg mesa v košaro naložijo še sladek krompir, jam, taro, korenje, na otokih tudi zvitke iz bananinih listov in kokosovega mleka. Hrana v hangi se hkrati peče in pari, zato velja: čim dlje je v jami, tem slajša je zelenjava, meso pa ima bolj prefinjen dimljen okus. Na pacifiških otokih pod zemljo spečejo celega pujska ali tuna.

V modernih časih namesto pletene košare v jamo položijo tudi litoželezno posodo. Ker je tak način kuhanja vse bolj priljubljen, so iznašli kuhalnike hangi, ki v kuhinji ustvarijo podobne okoliščine kuhanja kot pod zemljo.