Slovenske podprvakinje so si 22. nastop v najmočnejšem rokometnem tekmovanju na stari celini zagotovile veliko lažje, kot so verjetno pričakovale. V finalu so se pomerile z zasedbo Conversana, ki jim pred turnirjem resnih možnosti za kaj več kot zadnje mesto ni nihče pripisoval, in dosegle visoko zmago.

Če so italijanske rokometašice na krilih devetih golov Laure Celeste Rotondo v soboto presenetile poljski Lubin in ga ugnale z golom razlike (28:27), jim podobnega podviga proti krimovkam ni uspelo ponoviti. Že kmalu po začetku dvoboja je namreč postalo jasno, da se bo v dvorani na Kodeljevem spremljala igra mačke z mišjo. Igralke domačega trenerja Uroša Bregarja so bile v napadu malodane nezgrešljive, tekmice pa so v obup spravljale tudi s čvrsto igro v obrambi.

Gostje so pritisku podlegle že v uvodu, saj so po devetih minutah tekme zaostajale za sedem golov, kapetanko Mišo Marinček, ob polčasu je zbrala kar 14 obramb, pa jim je prvič uspelo premagati šele v deseti. Prednost Ljubljančank je v nadaljevanju le še naraščala in je ob polčasu znašala kar +13 (20:7). Čeprav je bila zmaga krimovk zgolj še vprašanje formalnosti, pa te v drugem polčasu niso popuščale. Do najvišje prednosti 21 golov so namreč prišle prav v zadnji minuti, ko je končni izid 37:16 postavila Laura Kamdop. Slednja je bila s sedmini zadetki tudi najboljša strelka krimovk, po pet pa so jih dodale še Elizabeth Omoregie, Aneta Benko in Polona Barič.

»Cilj je bil dve zmagi na tem turnirju, kar smo dosegli. Saj veste, kako je. Glede na slabe finančne čase za šport imamo vseeno zagotovljenih najmanj 12 tekem v evropskih tekmovanjih. To je super za nas, za sponzorje, za vse skupaj. Smo veseli,« je po tekmi povedal trener krimovk Uroš Bregar.

V malem finalu so tretje mesto osvojile rokometašice Lubina, ki so bile s 33:21 (16:12) boljše od Mihalovc. Tako Poljakinje kot Italijanke so si na kvalifikacijskem turnirju zagotovile nastop v pokalu pokalnih zmagovalk.