Za zmago domače izbrane vrste v Mönchengladbachu sta z goloma v 55. in 77. minuti poskrbela Max Meyer in Mesut Özil. A večer tokrat ni pripadel njima, temveč Bastianu Schweinsteigerju, ki je na svojem 121. in tudi zadnjem nastopu za Nemčijo nogometno igrišče zapustil v 68. minuti. »Mislim, da ste vsi videli, kako je slovo vplivalo name. Želel sem si zgolj uživati v zadnjih trenutkih, hkrati pa nikakor nisem pričakoval, da bo tako prisrčno,« je priznal 32-letnik, ki so ga soigralci po zadnjem sodnikovem žvižgu dvignili visoko v zrak.

Nogometaš Manchester Uniteda, ki je konec reprezentančne kariere naznanil avgusta, je za Nemčijo prvič nastopil pred dvanajstimi leti, zanjo pa dosegel 24 zadetkov. Svoje slovo je pred nekaj več kot 30 tisoč navijači na stadionu sicer povsem razumljivo doživljal izjemno čustveno, saj so ga še pred pričetkom tekme ob predvajanju njegovih posnetkov na semaforju stadiona in pohvalah predsednika Nemške nogometne zveze Reinharda Grindela izdale solze.

»Nisem si mislil, da se mi bo to pripetilo,« je med nagovorom obiskovalcev priznal Schweinsteiger. »Hvala, ker ste prišli. To mi pomeni zelo veliko. V veliko čast mi je bilo igrati za Nemčijo, zato še enkrat hvala za vse,« je še povedal eden najbolj priljubljenih nogometašev v Nemčiji, selektor Joachim Löw pa je pristavil: »Tudi mene so prevzela čustva. Ko je odhajal z igrišča, sem se znova spomnil tekem, ki jih je odigral skozi leta. Verjame, da brez njega ne bi bili tako uspešni.«

Za dodatno popestritev večera je sicer poskrbel tudi eden od navijačev, ki je s Schweinsteigerjevim dresom v rokah pritekel do nemškega kapetana, z njim posnel selfie, ga objel, nato pa prostovoljno zapustil nogometno zelenico.