Če se je sezona začela kot v pravljici, je na dobri polovici od teh sanj ostalo bore malo. A vojna z Lewisom Hamiltonom za Nica Rosberga še zdaleč ni ne končana ne izgubljena. Tako vsaj trdi Nemec. Lewis Hamilton pa doživlja pravi preporod. Trend seveda želi nadaljevati tudi v Belgiji, kjer bo konec tedna na sporedu trinajsta dirka letošnje sezone.

Britanec je trenutno res na vrhuncu, od zadnjih osem dirk jih je sedem dobil, zadnje štiri zapovrstjo. Skrivnost njegovega uspeha pa se skriva tako v otroštvu kot v tehniki njegovega dirkalnika. »Ko sem bil še otrok, me je oče, ko sem bil res moralno na psu, zvabil v boksarski ring in sem dobil nekaj dobrih udarcev. Prvič sem pobegnil iz ringa, potem pa me je nekaj časa prepričeval, naj še poskusim. Pa ne zato, da bi ga premagal, bil je veliko večji kot jaz, ampak zato, da se naučim sprejemati udarce, tako fizične kot psihične. In sem poskusil, spet sem jih dobil nekaj dobrih okoli ušes, a nisem pobegnil. Pošteno mi je zvonilo v glavi in od takrat so vsi udarci, ki sem jih dobil od tekmecev ali od samega sebe, mala malica v primerjavi s tistimi. In če sem takrat vztrajal, lahko vztrajam tudi tokrat,« ve povedati Lewis Hamilton.

Na drugi strani se ga ja na začetku sezone držala tudi smola zaradi tehnike, ki se je zdaj nekoliko »umirila«, čeprav odgovorni pri Mercedesu opozarjajo, da je formula 1 tehnični šport in da vedno lahko kaj odpove. In še eno stvar je Hamilton izboljšal v zadnjem času – starte. »Seveda vem, da nisem nepremagljiv, nihče ni. A ker sem veliko delal z inženirji pri izboljševanju startov, se to pozna pri sami dirki. Prej sem na začetku vse izgubil, zdaj sem na začetku velikokrat vse pridobil. V tem je razlika, krivca ne moremo iskati za moje slabe starte, enostavno smo morali prilagoditi sklopko mojemu okusu, malce dlje je trajalo, a zdaj vse kaže, da smo kar dobo ujeli nastavitve,« še dodaja Britanec.

In če vse to, kar gre zdaj dobro od rok Hamiltonu, zrcalno obrnemo na Nica Rosberga, dobimo vprašanje, kje se je izgubil Nemec na zadnjih dirkah. Psihološka vojna mu očitno ni šla dobro od rok na zadnjih dirkah, ne le Hamilton, tudi sam je velikokrat napravil napako v najbolj kritičnem delu dirke, pravila pa so takšna, kakršna so, in kaznim ni mogel uiti.

Rosberg tako rekoč od nekdaj trpi za sindromom Hamilton, saj sta že kot otroka dirkala skupaj v kartingu, vedno tekmovala, tudi za najmanjše stvari, a Hamilton je bil tisti, ki je na koncu znal tehtnico obrniti sebi v prid. In ko je letos ravno kazalo, da je našel čudežno formulo, zmagoval je kot po tekočem traku, se mu je zlomilo v trenutku, ko je Hamilton našel odgovore na večino vprašanj. To je očitno Nemca spravilo iz ravnotežja, v slogu »pa menda ne spet«.

Zato je zdaj žogica spet na Rosbergovi strani, Hamilton je užival v zasluženih počitnicah, se zabaval po raznih koncih sveta. Rosberg, ki velja za bolj umirjenega družinskega človeka, pa je energijo nabiral v krogu družine. Vprašanje pa je, ali mu je ta odmor dobro del, in kako dobro je del tekmecem, saj si vsi želijo, da bi bila vsaj dirka v Belgiji spet »tista prava«. Če ne zaradi drugega, zaradi dejstva, da bodo pri Mercedesu najverjetneje Hamiltonovo kazen zaradi pet uporabljenih motorjev »odsedeli« ravno v Belgiji, kar pomeni, da bo Britanec kaznovan z dodatnimi startnimi mesti. Še ena priložnost, ki je Rosberg ne bi smel spustiti iz rok, ali v Belgiji ali v Italiji.