Najboljši v dveh serijah figurativnih skokov s skakalnice 13 metrov visoko nad gladino jezera, ki so mu namerili skoraj 17 stopinj, je bil mladi Tržačan Gabriele Auber. Na drugo mesto se je uvrstil Nemec Christian Wurst, tretji pa je bil Marko Pavlović iz srbskega Kragujevca. Najboljši Slovenec je bil Aleš Karničnik iz Mute.

Najstarejši udeleženec, stari znanec skokov na Mostu na Soči, je bil oseminsedemdesetletni Pino Auber iz Trsta, dedek letošnjega zmagovalca. Najmlajši v figurativnih skokih je bil trinajstletni Tomi Klemenc, ki je dvakrat skočil salto nazaj iztegnjeno in požel velik aplavz prisotnih. Lana Marković je v figurativnih skokih izvedla le en skok. Zato pa je uspešno nastopila tudi v skokih – lastovki – kjer so prevladovali srbski predstavniki s svojimi »lastami«.

Tokrat so pripravili tudi tekmovanje za otroke v skokih na glavo in na noge z višine 9 metrov. Slavil je Nejc Kaltnekar pred Janom Luko Majheničem in Elviro Jimenes, ki je skočila na noge. Vsi tekmovalci so na rokah nosili črne trakove v spomin na njihovega prijatelja Andreja Beuca, ki se je pred dnevi smrtno ponesrečil pri skokih v reko Drino. Njemu v spomin so v reko Sočo z mosta vrgli tudi cvetje.

»Varnost je pri nas na prvem mestu. Tako na nočnih skokih v mostarsko jezero, ki smo jih letos pripravili že 44. zapored, kot na tekmovanjih v skokih z velikih višin. Letos so za varnost skakalcev skrbeli dva potapljača, dva reševalca iz vode in čoln s člani prostovoljnega gasilskega društva iz Tolmina,« je povedal vodja tekmovanja, Rado Taljat.