Slovensko rokometno reprezentanco so po zmagi proti Egiptu v drugem krogu olimpijskega rokometnega turnirja pričakali gostitelji Brazilci, ki so pred tem presenetili Poljake. Izbranci selektorja Veselina Vujovića so srečanje začeli spodbudno in po uvodnem vodstvu z 1:0 v šesti minuti z goloma Jureta Dolenca in Darka Cingesarja povedli s 3:1. Brazilci so kmalu odgovorili in izenačili na 4:4, a Slovenci so v nadaljevanju strnili svoje vrste v obrambi, se razigrala v napadu in z golom Blaža Janca v 15. minuti pobegnila na +3 (7:4), minuto kasneje pa je na 8:4 povišal Dean Bombač.

Slovenija je v naslednjih minutah povsem razorožila domačo izbrano vrsto in v 18. minuti prvič povedla za pet golov, štiri minute kasneje pa po dveh zaporednih zadetkih Bombača (v prvem delu je dosegel pet golov) prišla do najvišje prednosti v prvem polčasu 13:6. Zbranost slovenskih rokometašev je nato nekoliko popustila, kar je nasprotnik izkoristil in na odmor odšel z zaostankom treh golov (13:16).

Drugi polčas se je začel tako kot prvi – z golom Slovenije, uspešen pa je bil Uroš Zorman. Sledil je spodletel napad Brazilcev in uspešen slovenskih igralcev, s čimer je prednost ponovno narasla na +5. V 38. minuti in pri vodstvu Slovenije 22:16 si je tretjo izključitev prislužil Blaž Blagotinšek, ki je bil tako srečanje primoran končati predčasno. Njegova odsotnost se soigralcem vseeno ni poznala, saj so ti še naprej tekmece uspešno držali na petih, šestih golih razlike.

A Brazilci se niso predali in v 49. minuti prek Andrea Soaresa znižali na 24:27, malo kasneje pa je Leonardo Santos svojo reprezentanco popeljal na le dva gola zaostanka (26:28), s tem pa Veselina Vujovića prisilil v minuto odmora. Po njej so se Slovenci le zbrali in v 28. minuti z golom Mateja Gabra znova pobegnili na štiri gole prednosti, kar je zadostovalo za drugo zmago.

Najboljši strelci v slovenski izbrani vrsti so bili Blaž Janc s šestimi goli in Jure Dolenec ter Dean Bombač, ki sta dosegla pet golov.

Slovenija je po dveh odigranih tekmah v skupini B osvojila štiri točke.