V Domžalah so ponovno odprli most Repovž nad Kamniško Bistrico, saj je delavcem kranjskega podjetja Saning prenovitvena dela uspelo končati dober teden pred predvidenim rokom. Tako zdaj voznikom, ki se v Domžale pripeljejo po avtocesti, za pot v središče mesta ni več treba ubirati precej daljšega obvoza preko Zaboršta, Podrečja in Vira, ki je bil posledica popolne zapore mostu. Obvoza ne bo več treba ubirati niti avtobusom na tej relaciji, ponovno pa bodo lahko vzpostavili tudi avtobusno povezavo Domžale–Ihan, ki so jo morali zaradi zapore začasno ukiniti.

Most Repovž, ki je bil zgrajen leta 1974 in deloma obnovljen v letu 2003, je bil že dalj časa potreben temeljite prenove. Ta je zaradi določenih rušitvenih del zahtevala popolno zaporo cestišča, ki so jo delavci Saninga izvedli konec junija. Takoj po rušitvenih delih so se lotili popravila betonov prekladne konstrukcije, hidroizolacije, zamenjave voziščne konstrukcije in v tem tednu cestišče znova asfaltirali.

Ker so pred trinajstimi leti na občini že poskrbeli tudi za novo ograjo, luči in uredili pločnike, lani pa namestili še lične nove svetilke, most Repovž zdaj ni le varnejši, temveč tudi prijetnejši na pogled. »Ne nazadnje most predstavlja pomembna vrata v mesto Domžale iz avtocestne smeri,« prenovo dodatno utemeljujejo na domžalski občini. Dodajajo, da so bila obnovitvena dela dokaj zahtevna in so terjala tudi nekaj sprotnih prilagoditev, saj je bila izvirna dokumentacija za skoraj 55 metrov dolg most, ki so ga pred štirimi desetletji podprli s štirimi podporami, izgubljena. av