Sachsenring predstavlja svojevrstno prelomnico, saj se bo sezona počasi prevesila v drugo polovico. Največ si to pot obetajo pri Yamahi, kajti modri na tem dirkališču niso zmagali že vse od leta 2009, kar je svojevrsten fenomen. Letos imajo v rokah zelo dobre karte, saj imajo velika pričakovanja zaradi novih asimetričnih Michelinovih pnevmatik in nove elektronike.

Zadnjo zmago za Yamaho je dosegel Valentino Rossi, kot vzrok za dosedanje povprečne rezultate v Nemčiji pa direktor ekipe Massimo Meregalli navaja: »Potek steze enostavno ne ustreza našim motociklom, nikakor ne moremo ujeti pravega ritma. A to še ne pomeni, da bo tako tudi tokrat. Za dirko v Nemčiji se vedno posebej pripravimo, tudi letos smo motocikel prilagodili značaju steze. Ker smo bili na minulih dirkah zelo dobri, ne vidim razloga, da nam ne bi uspelo.«

Marquez se lahko zahvali sreči

Valentino Rossi je trenutno v manjši krizi, na letošnjih osmih dirkah je cilj videl le na petih, njegov zaostanek za vodilnim Marcom Marquezom pa sedaj znaša 42 točk. »Minule dni sem bil večino časa doma. Popolnoma sem se odklopil od dirk in se osredotočal na počitek. Moral sem si izprazniti glavo in se osredotočiti na nadaljevanje sezone. Zdaj komaj čakam, da spet sedem na motocikel in se otresem nemškega prekletstva,« pravi Valentino Rossi.

Jorge Lorenzo je na drugi strani nekoliko bolj optimističen, čeprav ga čaka dirkališče, na katerem še nikoli ni zmagal. »Ne zanima me preveč, kaj delajo tekmeci. Vemo, da imamo letos res dober motocikel in tudi, da imajo nekateri tekmeci veliko sreče. Roko na srce, Marquez vodi v skupnem seštevku tudi zavoljo sreče. A obenem je tudi zanesljivejši, letos je na vseh dirkah pripeljal do cilja, zato ga ne bo tako lahko premagati,« meni Jorge Lorenzo.

Do vedno hujših sporov pa prihaja med Hondo in Ducatijem, saj so Japonci dosegli, da bodo v naslednji sezoni aerodinamični pripomočki na motociklih prepovedani. Od njih so imeli namreč največ koristi ravno pri Ducatiju. Tudi zato so Italijani na testiranja na stezo v Spielbergu, kjer bo naslednja dirka, povabili prav vse ekipe, le Honde ne.