Podjetnike najboljših gazel letošnjega leta ter gazel minulih  let bo danes popoldne sprejel tudi ljubljanski župan Zoran Janković, pogovor z njim in predstavniki gospodarskega ministrstva, agencije Spirit ter gospodarske diplomacije pa bo spet dobra priložnost, da si izmenjajo mnenja o aktualnih gospodarskih razmerah in možnostih za izboljšanje razmer za delovanje podjetij.»Sodelovanje podjetja v izboru gazel  je dejansko neke vrste domoljubno dejanje, saj najboljšim gazelam, ki velik del svojih proizvodov ali storitev izvažajo, marketing na slovenskem trgu ne predstavlja pomembnih koristi. Zato je pomembno, da so te nagrade družbeno visoko priznane, saj le na tak način postanejo dovolj prestižne, da so v čast dobitnikom in udeležencem,« je v intervjuju za Dnevnik nedavno poudaril Matjaž Čadež, predsednik sveta gazel. To pa po njegovem mnenju pomeni, »da se v gibanje  Gazela vključijo vsi mediji, s poudarkom na televiziji, da temu priznanju dajejo pečat tudi v družbi spoštovani posamezniki in seveda vrh državne politike«.


Izbor gazela že nekaj zadnjih let spremlja tudi mlada generacija šele porajajočih se podjetnikov, ki prihaja iz vrst šolarjev, dijakov in študentov. Tako bodo med drugim na ogled izjemne stvaritve osnovnošolcev, ki tvorijo FLL-ekipo Hitre tace iz OŠ Trnovo, pa lesenjača Mika Kovača,  izdelki iz visokoproteinske moke iz žuželk mokarjev, za katere skrbi nedavno ustanovljeno podjetje Buzzmade, svoje produkte bodo prikazali tudi dijaki, ki se v podjetnike razvijajo v okviru Ustvarjalnika.


Za kulturne vložke bodo poskrbeli plesalke iz Plesnega kluba Forma, ki so bile že večkratne državne prvakinje,  mladi harmonikarji, ki delujejo po imenom Trio Utrip, in odličen slovenski beatboxer Ervin Oppitz.