Svojo tehnologijo podjetje razvija za velike iskalnike letalskih prevozov, kot je denimo Skyscanner in drugi, kjer več kot 100 milijonov uporabnikov na mesec išče letalske prevoze, zdaj pa bodo lahko z uporabo platforme GoAvio našli cenejše možnosti za prevoz. Zmagovalno ekipo GoAvio sestavljajo Matej Gaser, Uroš Simovič, Matej Velikonja in Jan Gorjanc, ki so po angelski investiciji in naložbi SK50 Slovenskega podjetniškega sklada v začetku letošnjega leta pridobili še 300.000 evrov vredno investicijo bolgarskega sklada tveganega kapitala Launchuba in češkega Credo Ventures.

Ekipa se bo letos osredotočila predvsem na piljenje poslovnega modela, je pred časom v intervjuju za Dnevnik pojasnil Matej Gaser. Podjetje že letos pričakuje točko preloma in enormno povišanje prihodkov, sploh v primerjavi s prvima dvema letoma poslovanja, ko niso dosegli niti 100.000 evrov. Letos so si za cilj postavili kar 15 milijonov evrov prihodkov. Kot pojasnjuje Gaser, so se prvi dve leti osredotočali na testiranje trga, medtem ko bodo s ponudbo načrtovanja nizkocenovnih potovanj praviloma dosegli vse uporabnike iskalnikov letalskih vozovnic po svetu, saj rezultatov kombinacij nizkocenovnih letov in javnega prevoza ne bodo več prikazovali na platformi nizkocenovci.si, temveč v vseh tako imenovanih metaiskalnikih, kot sta skyscanner ali kayak.

Zmagovalna ekipa bo prejela mentorstvo Marvina Liaoa partnerja elitnega ameriškega pospeševalnika 500startups, srečanje z renomiranim investitorjem Timom Draperjem, »all inclusive« paket na Pioneers Festival na Dunaju, vstopnico za demo dan ABC pospeševalnika ter finančno nagrado Nove KBM.

Za nagrado se je tokrat potegovalo deset nominiranih podjetij v dveh tekmovalnih kategorijah. V prvi skupini petih finalistov so tako imenovani »mladi izzivalci« oziroma start-up podjetja v najzgodnejših fazah razvoja, ki so se najbolje uvrstila v procesu tekmovanja Start:up Slovenija. Drugo skupino finalistov pa tvori pet start-upov v različnih fazah razvoja, ki so jih nominirali deležniki slovenskega ekosistema. V skupini »mladih izzivalcev« so bila to start-up podjetja Blub Blub, Feelif, Ulla Labs, VinTech in 45HC.com, v skupini podjetij, ki so jih nominirali deležniki start-up ekosistema, pa so se za nagrado potegovali start-upi ADORA MED, Gotoky, Nizkocenovci, Doctrina in Chipolo.