Smutiji v skodelici so neverjetno popularni. So zdravi in nasitni. Pa tako lepi na pogled! Gosta smuti osnova je odlična posteljica za oreščke, semena in še več sadja. Taka priprava smutija seveda zahteva malo več časa, kot pa le miksanje sestavin pri »navadnem« smutiju, vendar se izplača. Zadovoljstvo, ki ga čutiš, ko si ga pripraviš, je neverjetno. Oblikovanje takih smutijev v skodelici je odlično za sproščanje ustvarjalne žilice, saj je možnosti postavitve sestavin neskončno veliko. Poletje je za ustvarjanje popolno – na razpolago je veliko svežega sadja in zaradi dopustov in počitnic, še veliko časa.

Za pripravo smutija v današnjem receptu lahko uporabite sveže ali zamrznjene borovnice. Vedno je priročno in pametno imeti v zamrzovalniku nekaj sadja, pa naj bodo to banane, ananas, borovnice, višnje ali kaj podobnega, saj je tako sadje vedno na razpolago. S svežim sadjem potem smuti le okrasite.

Smuti lahko okrasite še s poljubnimi oreščki in dodatki – poleg pistacij in kokosovih lističev priporočam še pražene lešnike, chia semena, popražene mandljeve lističe, bučna semena …

Sedaj pa sprostite malo svoje ustvarjalne žilice in veselo na delo. Pa dober tek!

Več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si/!

RECEPT

SESTAVINE (za 2 osebi)

Sestavine za smuti:

3/4 velike banane

1 skodelica svežih ali zamrznjenih borovni

1 dcl kokosovega mleka

1 žlička agavinega sirupa ali medu (neobvezno)

Ostale sestavine:

1/4 velike banane

1 žlica olupljenih pistacij

2 ščepca kokosa v lističih

1 žlica svežih borovnic

PRIPRAVA

Banano, borovnice in kokosovo mleko zmiksajte v gost smuti.

Smuti poskusite in posladkajte z agavinim sirupom ali medom, če se vam zdi premalo sladek ter še enkrat na hitro zmiksajte. Smuti naj bo gost, kajti le tako lahko nanj razporedite ostale sestavine.

Smuti zlijte v skodelico in nanj na poljubni način razporedite ostale sestavine. Postrezite, občudujte svojo kreacijo in uživajte.