V ponovitvi finalne tekme lanskega južnoameriškega pokala je argentinski selektor Gerardo Martino na klopi pustil svojega največjega aduta Lionela Messija. Nogometaš Barcelone še vedno ni povsem okreval po poškodbi hrbta, ki jo je staknil pretekli mesec na tekmi proti Hondurasu. A odsotnost 28-letnika se Argentini ni poznala. Razigrani gavči so zmago slavili na krilih Angela Di Marie, ki je zadel v 51. minuti, in Everja Banege, ki je bil uspešen osem minut kasneje. Končni izid 2:1 je v sodnikovem podaljšku postavil José Fuenzalida.

Argentinski mediji so uvodno predstavo njihovih nogometašev na prvenstvu pozdravili z navdušenjem. Med drugim so poudarili popolno prevlado na terenu in izvrstno predstavo nekaterih posameznikov, ki so brez večjih težav nadomestili Messijevo odsotnost.

»Že več let igramo tako, kot je treba. Morda se nam bo letos to obrestovalo,« je po tekmi povedal Di Maria, ki upa, da bo s soigralci prvič po letu 1993 Argentino znova popeljal do naslova južnoameriškega prvaka. »Ta zmaga nam bo okrepila samozavest. Po dolgom času smo imeli tekmo s Čilom povsem pod nadzorom,« pa je dejal selektor Argentine Martino in izrazil upanje, da bo Messi zaigral že na naslednji tekmi proti Panami.

Slednja je na drugi tekmi dneva pripravila manjše presenečenje in bila z 2:1 boljša od Bolivijcev. Junak srečanja je bil 35-letni Blas Perez, ki je zmagoviti zadetek dosegel v 87. minuti. Za Panamo, ki prvič nastopa na največjem tekmovanju zelene celine, je bila to zgodovinska zmaga. »Zelo sem vesel te zmage, ki je še toliko večja, ker je zgodovinska in naša prva na Copi Americi,« po tekmi zadovoljstva ni skrival Kolumbijec na klopi Paname Hernan Dario Gomez.