Valentino Rossi je dirko začel šele kot peti in si potem hitro priboril vodstvo, povsem pa se Marqueza ni mogel otresti vse do predzadnjega kroga. »Velik del dirke sem bil v vodstvu, a si nisem mogel privoziti nobene prave prednosti. A tudi ko je bil Marquez pred menoj, sem takoj začutil, da mi ne more uiti, zato sem vozil ravno dovolj hitro, da je bilo prednosti toliko, da sem lahko zmagal. A zmaga ni tako sladka, kot bi lahko bila, z mislimi sem pri vseh, ki smo imeli radi Louisa Saloma,« je povedal Valentino Rossi.

Marc Marquez je dobro ožemal svojo hondo, a to je bilo ponovno premalo za zmago. Na koncu je vozil na vse ali nič in si privoščil napako, ki jo je Rossi hladnokrvno izkoristil. »Vročina je dobro načela sprednjo pnevmatiko, zato sem vozil le toliko, kolikor sem lahko. Le malo večje tveganje bi bilo preveč nevarno za padec. Boj z Rossijem je bil odličen, verjamem, da so gledalci uživali, a nad nami vsemi je cel konec tedna visela temna senca Salomove smrti. Umrl je eden od nas, pod takimi pogoji se ne moreš veseliti dobre uvrstitve,« je še povedal Marc Marquez.

S pnevmatikami se je bojeval tudi Dani Pedrosa, ki ga je agresivno ogrožal na koncu četrtouvrščeni Maverick Vinales. Dirka v Barceloni pa je bila neuspešna za Jorga Lorenza. Španec je kmalu po začetku dirke izgubil stik z najhitrejšimi, a to bi še nekako lahko pretvoril v nekaj novih točk, dokler ga ni dohitel Ducatijev dirkač Andrea Iannone. Ponovno se je pokazala preveč agresivna Italijanova vožnja, saj je pri padcu s steze pometel tako sebe kot Lorenza. Zaradi trka bo Iannone naslednjo dirko moral za kazen začeti z zadnjega startnega mesta. Marquez ponovno prevzel vodstvo v skupnem seštevku.

Okoliščine nesreče 24-letnega dirkača v razredu moto2 Louisa Saloma so za zdaj še vedno precej nejasne. Sledi pnevmatik na mestu padca so povsem zunaj idealne linije, zato odgovorni za zdaj še tipajo v temi, zakaj je Salom sploh padel. Po zdrsu se je zaletel v zaščitno ogrado, pri čemer se je njegov motocikel odbil od posebnega dela ograde, ki služi za ublažitev udarca, in priletel ravno v dirkača, ki je v ogrado priletel trenutek za tem. Do zdaj ta del steze ni veljal za nevarnega ali kritičnega.

Izidi, motoGP (25 krogov, 116,375 km): 1. Rossi (Ita, yamaha) 44:37,589 (povp. hitrost: 156,4 km/h), 2. Marquez + 2,652, 3. Pedrosa (oba Špa, honda) + 6,313, SP skupno (po 7 dirkah): 1. Marquez 125, 2. Lorenzo (oba Špa) 115, 3. Rossi (Ita) 103, moto2 (23 krogov, 107,065 km): 1. Zarco (Fra, kalex) 42:31,347 (povp. hitrost: 151,0 km/h), skupno: 1. Rins (Špa) 116, moto3 (22 krogov, 102,41 km): 1. Navarro (Špa, honda) 42:18,228 (povp. hitrost: 145,2 km/h), skupno: 1. Binder (JAR) 147.