Na cesti med Tolminom in Kobaridom je v soboto ob pol dveh popoldne ugasnilo življenje 30-letnega motorista z Obale. Na novogoriški policijski upravi so pojasnili, da je do tragedije prišlo malo pred naseljem Idrsko. Motorist je tam v blagem levem ovinku zapeljal s ceste na travnik, kjer je usodno trčil v manjše drevo in nepremičen obležal.

Ko je na kraj nesreče prišel dežurni zdravnik tolminskega zdravstvenega doma, je lahko zgolj potrdil smrt motorista. Kaj je botrovalo hudi nesreči, so policisti včeraj še preiskovali, odredili pa so tudi sanitarno obdukcijo trupla.

Nerazjasnjeni nesreči

Ljubljanski policisti so med tem konec tedna iskali priče dveh prometnih nesreč v Ljubljani. Gre za prometni nesreči, ki sta se zgodili v petek v križišču Štajerske in Dunajske ceste in 20. maja v Osterčevi ulici, pri čemer je voznik opel astre oplazil peško. Ta je pri tem padla.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Ljubljana, je v petek ob 17.25 v križišču Štajerske in Dunajske ceste voznik peugeota vozil iz Trzina proti krožišču Tomačevo in v križišču z Dunajsko cesto domnevno zapeljal v križišče pri rdeči luči v trenutku, ko je iz nasprotne smeri pravilno levo zavijal voznik golfa.

Pred trčenjem je v križišče pri zeleni luči po navedbah voznika golfa zapeljal neznani voznik belega peugeota kabrioleta, ki se je za trenutek ustavil na Dunajski cesti, nato pa odpeljal naprej proti Obvozni cesti.

Policisti obravnavajo tudi prometno nesrečo, ki se je zgodila 20. maja ob 13.20 v Osterčevi ulici v Ljubljani, v kateri sta bila udeležena peška in neznani voznik sive opel astre.

Voznik je pri vožnji po Osterčevi ulici oplazil peško, ki je hodila po desni strani vozišča in potem padla. Voznik je po trčenju ustavil in peški ponudil prevoz domov, v kar je privolila, saj ni kazala vidnih telesnih poškodb. Udeleženca sta se razšla, ne da bi si izmenjala podatke. Pozneje je očitno ugotovila, da se je v nesreči lažje poškodovala.

Za razjasnitev okoliščin obeh nesreč policija naproša vse priče, še posebno pa voznika belega peugeota kabrioleta in starejše sive opel astre, naj se zglasijo na postaji prometne policije Ljubljana ali pokličejo na interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200. sta, lp