Cliché je slovenska blagovna znamka visoke mode, vrhunskih izdelkov, trendovska trgovina in galerija ter seveda oblikovalka Jelena Pirkmajer. Leta 1991 je ustanovila blagovno znamko, za katero ves čas ustvarja modne kolekcije in skrbi za kreativne koncepte, obenem pa je tudi podjetnica, saj vodi celotno podjetje Cliché. Znamka ima svoj lastni predstavitveni prostor, ki ga zaznamujejo svetloba, zračnost in estetizirano ambientalno vzdušje. Trgovina-galerija Cliché se skozi notranjo arhitekturo, opremo in dodatke vzpostavlja kot stimulativen prostor tretjega tisočletja. V njem pa Pirkmajerjeva poleg lastnih kolekcij predstavlja tudi dosežke mednarodnega modnega oblikovanja ter občasno gosti in promovira slovenske oblikovalce. Dobro strukturiran prodajni in razstavni prostor elegantno prehaja na ulico in zadaj v atrij.

Tudi Pariz, New York, Düsseldorf in Tokio

V 25 letih neprekinjenega delovanja je znamka javnosti predstavila mnoge modne revije in odrske postavitve v Ljubljani, ki jim je sledil zahteven in obenem logičen korak v razvoju podjetja – korak v svetovne modne prestolnice Pariz, New York, Düsseldorf in Tokio. Clichéjevo oblikovanje temelji na principu FQ (fashion intelligence quotient), ki pomeni obliko, ki preživi več sezon, ujemanje dizajna aktualne kolekcije s prejšnjimi, ustrezno izbiro materiala, kakovostno izdelavo, varčnost in skrb, da so vsi izdelki v celoti narejeni na okolju in človeku čim bolj prijazen način. Kolekcije so markantne, v njih se stranke odlično počutijo, optimalno delujejo in so, skratka, v svoji najboljši podobi in formi. Svojo osebnost in želje lahko spojijo z eleganco, udobjem in inovativnostjo. Oblačila Jelene Pirkmajer dejansko izžarevajo nadčasovni smisel za čisto, seksi linijo, ki jo poudarjajo domiselni detajli in pazljivo izbrani, tehnološko vrhunski materiali.

Znamka Cliché je močno povezana z inventivno avtorsko fotografijo. Ene najboljših modnih fotografij na Slovenskem so nepozabno zaznamovale duh časa posameznih obdobij. Oblačila so predstavljena z odlično fotografijo, ki se lahko pohvali s številnimi objavami tako v slovenskih kot tudi v tujih medijih in je pogosto del umetniških fotografskih razstav. Kolekcija Cliché pomlad-poletje 2016 reflektira imidž svobodomiselne in odgovorne ženske, ki želi realizirati svojo nadarjenost na najvišji ravni. Kolekcija je izrazito ženstvena, linije mehko začrtujejo in poudarjajo specifične dele ženskega telesa, izbor materialov pa je preplet novih inovativnih tkanin s posebnimi lastnostmi z bolj klasičnima viskoznim elastičnim džersijem in svilo. Barvna lestvica kombinira klasično črno z akcenti močne modre, rožnate in rumene, dokolenske dolžine pa lahko dopolnjujejo krajše in daljše različice, medtem ko je linija hlač oprijeta, njihova dolžina pa navidezno prekratka.