Kate Moss Anglija (1974), 170 cm

Angleško manekenko Katherine Ann Moss (rojena v Croydnu) so odkrili pri štirinajstih. Za manekenko ima skromnih 170 centimetrov, hkrati pa velja za eno tistih, ki imajo najmanj kilogramov. A suhica je v svoji karieri zastopala vse velike modne znamke: Chanel, Balenciaga, Burberry, Versace, Rag and Bone, David Yurman, Givenchy, Roberto Cavalli, Kerastase, Yves Saint Laurent, Dior, Gucci, Dolce&Gabbana, Calvin Klein, Alexander McQueen, Rimmel, Bulgari, Topshop… Še lepši je izbor možakarjev, s katerimi se je sestajala: John Kennedy ml., Jack Osbourne, Bobby Gillespie, Leonardo DiCaprio, Mario Sorrenti, Johnny Depp, Jefferson Hack (z njim ima hčerko), Daniel MacMillan, Daniel Craig, Jack Nicholson, Pete Doherty, Jamie Burke, Jamie Dornan, Russell Brand, Rhys Ifans in Jamie Hince, s katerim je bila do lani. Njena lanska pridobitev je Nikolai von Bismarck. Mossova je bila znana tudi po aferah z uživanjem mamil, konec koncev je bila najbolj prepoznaven obraz modnega trenda »heroin chick«, ki je vladal v začetku devetdesetih. Kate Moss ima še vedno večmilijonske pogodbe z znamkami ličil in nakita.

Cindy Crawford ZDA (1966), 175 cm

Ameriška manekenka z lepotno piko nad ustnico je študirala kemijo, a samo nekaj tednov, potem pa se je posvetila manekenstvu. Leta 1986 je podpisala z agencijo Elite in se preselila v New York. Pravijo, da je spremenila model tipične ameriške lepotice iz Marylin v Cindy. Bila je na naslovnicah revij Vogue, W, People, Harper's Bazaar, Elle, Cosmopolitan… Delala je za Chanel, Versace, Dolce&Gabbana, Christiana Diorja, Calvina Kleina, Ralpha Laurena, Michaela Korsa, DKNY… Nastopala je v filmih in bila poročena z Richardom Gerom (1991–1995).

Tyra Banks ZDA (1973), 178 cm

Ena najbolj znanih temnopoltih manekenk je celo bolj kot po naslovnicah modnih revij znana po svojem udejstvovanju na televiziji. Od Princa z Bel Aira do Ameriškega top modela. Bila je prva temnopolta manekenka, ki so jo povabili v edicijo s kopalkami revije Sports Illustrated. Sicer pa je v manekenstvu od svojega petnajstega leta in, zanimivo, Banksova, doma iz Kalifornije, je najprej uspela v Evropi, v Milanu. Delala za vse večje modne znamke, za oddajo Ameriški top model pa je dala izračunati svoj DNK: 79 odstotkov je temnopolta, 14 odstotkov Britanka in 6 odstotkov Indijanka.

Adriana Lima Brazilija (1981), 178 cm

Brazilska manekenka je prepoznavna kot obraz, no ja, telo znamke spodnjega perila Victoria's Secret. Pomembne pa so tudi njene zgodbe z italijanskim Telekomom, Donno Karan in Guessom. Lima, ki ima indijanske, afriške, portugalske, francoske, japonske in karibske korenine, je na sceni od trinajstega leta, pri šestnajstih se je iz Bahie preselila v New York. Prijateljevala je z rokerjem Lennyjem Kravitzom, kasneje pa je bila pet let poročena s srbskim košarkarjem Markom Jarićem, s katerim ima dva otroka. Lima je verna in gre vsako nedeljo k maši.

Claudia Schiffer Nemčija (1970), 181 cm

Nemška manekenka je spet v ospredju zaradi reklam za avtomobile opel, a njena »prva« kariera v osemdesetih in devetdesetih je bila veliko bolj spektakularna. Pri sedemnajstih se je odločila, da ne bo več sanjala o tem, da postane odvetnica, ampak je začela podpisovati manekenske pogodbe in gledala z vseh naslovnic od Vogue do Tima. Delala je za Versace, Dior, Chloe, Chanel in Valentina. Pa tudi za Citroen. Nastopila je kar v 14 filmih. Pet let je bila zaročena s čarovnikom Davidom Copperfieldom. Od leta 2002 pa je poročena z režiserjem Matthewom Vaughnom.

Gisele Bündchen Brazilija (1980), 180 cm

Manekenka nemško-brazilskih korenin je po klasični in hudo uspešni osnovni karieri postala poslovna ženska, ki je pravi denar šele začela služiti. Pa ji že prej ni bilo hudega. Slikali so jo za Victoria's Secret, za Alexandra McQueena, za Dolce&Gabbano… Od trinajstega leta je bila manekenka, pri štirinajstih je zato odšla v Sao Paulo, pri šestnajstih pa v ZDA, kjer je uspela. Poročena je z igralcem ameriškega nogometa Tomom Bradyjem. Imata dva otroka. Ob poslovni karieri se Gisele bori za amazonske gozdove, proti lakoti, aidsu in raku.

Christy Turlington ZDA (1969), 178 cm

Manekenka iz Kalifornije je bila dvajset let obraz modne znamke Calvin Klein, delala pa je tudi za znamke Chanel, Yves Saint Laurent, Marc Jacobs, Donna Karan, Prada, Valentino, Versace, Louis Vuitton, Bally, Jason Wu, Max Mara, Escada, Michael Kors in Maybelline. V svoji karieri je bila na 500 naslovnicah, zamenjala naj bi na desetine (slavnih) moških. Znana je tudi po videih, v katerih je nastopala v osemdesetih in devetdesetih. Turlingtonova je sodelovala v mnogih dobrodelnih akcijah, od zaščite žensk v tretjem svetu do teka na maratonih.

Naomi Campbell Anglija (1970), 177 cm

Londonska manekenka je hči jamajške plesalke, ki se rada pohvali, da se v njej pretaka tudi nekaj kitajske krvi. Že v otroštvu se je ukvarjala s petjem in igranjem, hodila je na londonsko igralsko akademijo in na šolo baleta. Prvič se je na naslovnicah pojavila leta 1986, leta 1988 pa kot prva temnopolta manekenka na naslovnici francoskega Vogua. Partnerji? Mike Tyson, Robert de Niro, Claudio Briatore, Joaquín Cortés, Adam Clayton. Zdravila se je zaradi odvisnosti od mamil, bojda je pretepala svoje uslužbence in nastopila v 15 filmih.

Linda Evangelista Kanada (1965), 177 cm

Manekenka se je rodila italijanskim emigrantom in se že od mladosti poskušala na lepotnih tekmovanjih. Pri devetnajstih je podpisala pogodbo z agencijo Elite. In potem posnela kar 600 različnih naslovnic. In delala za vse boljše modne znamke. Pa še za Pizza Hut, Viso, American Express… Znana je po izjavi, da ne vstane iz postelje za manj kot 10.000 dolarjev na dan, in po tem, da je bila poročena s poslovnežem Geraldom Mariejem, z igralcem Kylom MacLachlanom, z nogometnim vratarjem Fabienom Barthezom in s Petrom Mortonom (Hard Rock Cafe).

Elle Macpherson (Avstralija) 1964, 183 cm

Elle je bila petkrat na naslovnici Sports Illustrated Swimsuit Issue: 1986, 1987, 1988, 1994 in 2006. Tudi zaradi tega je dobila vzdevek Body, torej Telo. In kako je začela? Hotela je študirati pravo, za kar je potrebovala denar, in je eno leto delala kot manekenka v New Yorku. Pa so se stvari zavlekle. Delala je praktično z vsemi najboljšimi in za najboljše modne znamke. Kasneje je veliko zaslužila tudi s svojimi podjetji. Igrala je v desetih filmih in v nekaj televizijskih oddajah, v seriji Prijatelji je nastopila petkrat zapored.