Pevec, čigar pravo ime je bilo Prince Rogers Nelson, je imel težave z zdravjem prejšnji petek, zaradi česar je moralo njegovo zasebno letalo zasilno pristati v Illinoisu. Dan zatem je nastopil na koncertu v Atlanti in oboževalcem zagotovil, da je z njim vse v redu.

Ljudje, ki so mu bili blizu, so za portal TMZ, specializiran za zvezdnike, povedali, da je bil v bolnišnici zaradi gripe.

Prince je bil pevec, pisec pesmi, igral je več instrumentov, bil je tudi igralec, na glasbeni sceni pa je bil pomembna osebnost več kot 30 let. Njegova glasba je bila mešanica rocka, R&B soula, funka, hip hopa, disca, jazza in popa. V svoji bogati glasbeni karieri je prodal več kot 100 milijonov plošč.

Rodil se je 7. junija 1958 v Minneapolisu v zvezni državi Minnesota, že zgodaj pa se je začel zanimati za glasbo. Prvo pesem je po podatkih v Wikipediji napisal, ko je bil star sedem let.

Prvo pogodbo je podpisal leta 1977 z družbo Warner Records in leto zatem izdal album For You. Kmalu je zaslovel kot skrivnostnen pevec s spektakularnimi koncerti, na katerih je predstavil t. i. novi funk.

Leta 1979 je izdal album Prince, ki je bil platinast po zaslugi uspešnic Why You Wanna Treat Me So Bad in I Wanna Be Your Lover. Uspeh so nadaljevali naslednji trije albumi Dirty Mind (1980), Controversy (1981) in 1999 (1982). Leta 1984 je izšla njegova uspešnica Purple Rain, ki je bila tudi ena od skladb v njegovem filmu Škrlatni dež (1984). V tem filmu je nastopil kot igralec.

Produciral je tudi film Under the Cherry Moon (1986), v katerem je prav tako nastopil. Napisal je tudi glasbo za film Batman.