Tako slabega obdobja kot so ga imeli Katalonci v zadnjih tednih, njihovi navijači ne pomnijo že 13 let. Zaradi poraznih predstav niso ostali le brez možnosti ubranitve evropskega naslova, temveč so na kocko postavili tudi osvojitev domačega prvenstva. Slednje štiri kroge pred zaključkom ostaja odprto, saj sta zmagi sinoči dosegla tudi Barcelonina najbližja zasledovalca iz Madrida Atletico in Real.

Blaugrana si je svoje prve tri točke po 20. marcu zagotovila na krilih včeraj strelsko zelo razpoloženega Luisa Suareza, ki je dosegel polovico golov svoje ekipe, preostale štiri pa so prispevali Ivan Rakitić, Lionel Messi, Marc Bartra in Neymar. »Smo le ljudje in ne stroji. Vsi delamo napake in odigramo slabo,« je po tekmi pretekle slabe predstave svoje ekipe opravičeval Suarez. »Danes smo dokazali, da je ekipa bolj poenotena kot kdajkoli in željna zmag v prvenstvu.«

Barcelona je z zmago ohranila vodilni položaj v la ligi, vendar zgolj po zaslugi boljšega razmerja v medsebojnih tekmah (dve zmagi z 2:1) z Atleticom, ki ima po 34 krogih enako število osvojenih točk.

Atletico še 31. v sezoni mrežo ohranil nedotaknjeno

Moštvo slovenskega reprezentanta Jana Oblaka je tokrat gostovalo pri baskovskem Athleticu in še 31. v sezoni svojo mrežo ohranilo nedotaknjeno. Edini zadetek na srečanju je v 38. minuti dosegel Ferrnando Torres, ki pa s soigralci v prihodnji dneh ne bo mogel računati na pomoč Diega Godina.

Kapetan Atletica je igrišče zapustil že po vsega enajstim minutah igre, iz kluba pa so sporočili, da si je Urugvajec poškodoval tetivo. Kako dolgo bo branilec počival, ni znano, bo pa skoraj zagotovo izpustil prvo polfinalno tekmo lige prvakov prihodnjo sredo proti Bayernu iz Münchna.

»Naša slačilnica je zadovoljna. Izboljšali smo naše številke iz lanske sezone, čeprav so do konca še štirje krogi. To je pomemben korak. V ekipi vlada ostra konkurenca, vsi želimo biti še boljši. To je razveseljivo,« je po tekmi povedal trener Atletica Diego Simeone.

Ronaldo poskrbel za preplah v Madridu

Z vsega eno osvojeno točko manj Atleticu in Barceloni za ovratnik diha Real. Kraljevi klub je gostil četrtouvrščeni Villarreal in z zadetki Karima Benzemaja, Lucasa Vazqueza in Luke Modrića slavil zmago s 3:0. Trenerja galaktikov Zinedina Zidana lahko poleg učinkovitega napada veseli tudi dobra forma vratarja Keylorja Navasa, ki je na domačem igrišču nepremagan že 380 minut. Devetindvajsetletnik je na Santiagu Bernabeu zadnji zadetek prejel 5. marca, ko mu je žogo za hrbet poslal nekdanji igralec Liverpoola, sedaj pa član Celte Vigo, Iago Aspas.

Veselje ob že deseti zmagi na zadnjih enajstih srečanjih je navijačem Reala tokrat pokvarila zgolj poškodba prvega zvezdnika Reala Cristiana Ronalda. Portugalec je držeč se za desno nogo z igrišča prostovoljno odkorakal v zaključku obračuna. »Ronaldo je ob koncu tekme začutil bolečino. Nič še ne morem povedati, a mislim, da gre le za manjši preplah,« je obrazložil Zidane.

Čeprav naj bi po poročanju španskih medijev prvega strelca španskega prvenstva zagrabil le krč, pa bo sobotno tekmo proti Rayu Vallecanu bržkone izpustil.