Do sprememb je prišlo tudi na čelu Alpininega nadzornega sveta. Namesto Mihe Štepca bo nadzornikom po novem predsedoval Gregor Krajnc, do nedavnega predsednik nadzornega sveta Trima. V tej družbi je bil del vodstvene ekipe zadnji dve leti tudi Gantar, pred tem pa je bil zaposlen v Skupini Hidria.

Kljub težkim zadnjim letom Gantar, ki prihaja iz Žirov, verjame, da Alpina še vedno stoji na trdih temeljih. Po njegovem mnenju bo uspeh Alpine predvsem odvisen od takojšnjega odločnega nastopa na trgu s celovitimi in marketinško podprtimi prodajnimi aktivnostmi. Kot smo pred kratkim že opozorili v Dnevniku, bi morala biti naročila za športno in modno obutev za prihajajočo kolekcijo jesen-zima 2016 zbrana do konca aprila. Že glede na to bo mogoče sklepati, kako do družba poslovala letos.

Iz Alpine so včeraj med drugim sporočili, da je bilo zapiranje proizvodnje v Romuniji izvedeno po načrtih in končano pred zastavljenimi roki. Pridobljene izkušnje pri selitvi te najmanjše proizvodne enote bodo v prihodnje služile kot podlaga za sprejemanje drugih, zahtevnejših odločitev, povezanih s selitvami proizvodnje. Usmeritev delovne skupine, ki bi morala preučiti ekonomičnost proizvodnje na Kitajskem, se je razširila na vse proizvodne lokacije Alpine. sm