Z današnjima tekmama med CSKA Moskvo in Crveno zvezdo (ob 19. uri) ter Fenerbahčejem in Realom Madridom (19.45) se začenja četrtfinale košarkarske evrolige. Medtem ko je v prvem paru izrazit favorit rusko moštvo, utegne biti precej bolj izenačeno v drugem. A Fenerbahče je v letošnji sezoni v strahoviti formi, hkrati pa ima morda najmočnejše orožje na klopi, saj jih že tretje leto zapored vodi Željko Obradović.

Rdeče-beli navijači v Beogradu imajo kljub uvrstitvi Crvene zvezde v četrtfinale evrolige v ustih grenak priokus. Poraz v predzadnjem krogu najboljših 16 proti Darušafaki pred domačimi navijači jim je namreč odnesel možnost tretjega mesta v skupini in s tem obračuna z Laboral Kutxo, proti kateri menijo, da bi imeli več možnosti za morebitno presenečenje. Tabor Crvene zvezde sicer pretresajo tudi novice z igralske tržnice. Dobro obveščeni viri namreč trdijo, da je najboljši posameznik Beograjčanov Quincy Miller že sklenil dogovor z izraelskim Maccabijem za prihodnji dve sezoni, v katerih naj bi zaslužil 2,1 milijona dolarjev.

S posebnimi emocijami bo tekmo odigral eden najboljših posameznikov CSKA Miloš Teodosić, ki je od malih nog velik navijač Crvene zvezde. »Vsi v naši družini navijamo za Zvezdo. S tem sem se rodil. A ker sem profesionalec, bom dal vse od sebe, da jo premagam.«

Željko Obradović je na klopi Fenerbahčeja lani pisal zgodovino, saj je klub, ki že vrsto let vlaga številne milijone v želji po naslovu prvaka, prvič v zgodovini popeljal na sklepni turnir četverice. Tam jih je v polfinalu izločil ravno Madrid. Najboljši evropski strateg vseh časov želi letos še stopnico višje. »Močno spoštujemo nasprotnika, a igramo pred domačimi navijači, zato moramo zmagati.