Udarni članek na spletni strani najmočnejše namiznoteniške lige se glasi, da je slovenski igralec Bojan Tokić podaljšal pogodbo s Saarbrücknom, in sicer do konca prihodnje sezone. Tokićev klub ima v teh dneh veliko skrb, ki je posledica današnje prve tekme polfinala končnice. Saarbrücken je namreč po rednem delu lige zasedel drugo mesto in se bo danes južno od Ulma, v kraju Ochsenhausen, pomeril s tamkajšnjim moštvom. Povratni dvoboj bo 23. aprila v Saarbrücknu. Borussia Düsseldorf, ki se je v končnico uvrstila skozi šivankino uho, je na prvi tekmi gladko s 3:0 odpravila s Fuldo, najboljšim moštvom rednega dela lige.

»Bojan je že več let naš član, s svojimi igrami pa nas navdušuje sleherno sezono. Tudi v tej smo bili z njegovimi 15 posamičnimi zmagami in osmimi porazi zelo zadovoljni. Je naš kapetan, na katerem vselej gradimo moštvo,« je ob podaljšanju pogodbe s Tokićem povedal Erwin Berg, športni šef Tibharjevega moštva.

Že jutri bo najboljši slovenski namiznoteniški igralec odletel na Švedsko, kjer ga naslednji teden čakajo evropske kvalifikacije za nastop na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru. Ob Tokiću bodo v slovenski reprezentanci še Jan Žibrat, Darko Jorgić in Alex Galić. Poleg obeh selektorjev Vesne Ojsteršek in Jožeta Urha bo šla v ponedeljek na pot tudi Andreja Ojsteršek Urh, ki bo osebna spremljevalka Darka Jorgića. »Sistem kvalifikacij je nekoliko drugačen kot pretekla leta. Realnejše kot uvrstitve v Rio so odmevne posamične zmage, kar velja predvsem za Jorgića. Realne možnosti za uvrstitev v Rio pa ima le Tokić,« pravi Jože Urh.

Edini evropski igralec, ki ima zagotovljen nastop v Braziliji, je za zdaj Nemec Ovčarov, zmagovalec lanskih evropskih iger v Bakuju. Vsi preostali igralci se bodo borili za deset mest. Sistem bo takšen, da bodo iz vsake kvalifikacijske skupine na glavni turnir napredovali po trije najboljši, ki se bodo pomerili na dveh turnirjih na izpadanje. Vsi igralci, ki se v Halmstadu ne bodo uvrstili v Rio, bodo imeli možnost olimpijskega nastopa prek svetovne lestvice, na kateri kot 59. igralcu na svetu zelo dobro kaže Tokiću.