Nič manj živahno ni bilo na Goriškem in Vipavskem. Največjo ribo je v reki Vipavi v Batujah v spodnji Vipavski dolini ujel Milorad Vukašinović, član ribiške družine iz Renč. Njegova šarenka je tehtala 2508 gramov in je merila 57 centimetrov. Da jo je potegnil iz vode pa je potreboval dobrih 20 minut. Renška ribiška družina je po besedah predsednika Marka Lipovža v dneh pred začetkom ribolova v reko Vipavo spustila okoli 600 kilogramov rib.

V Plavah v Gostilni Pri mostu pa so po tradiciji izbirali Miss Soče. Ta čast je pripadla Marjanu Rijavcu iz Ozeljana, ki je dobrih 200 metrov od pregrade doblarske hidroelektrarne ujel 62,5 centimetra dolgo soško postrv. »Da je dosegla takšno velikost je bilo potrebno 7 do 8 let. Moja rekordna soška postrv pa je merila 93 centimetrov. Lani sem na uvodu v ribiško sezono ujel 77 centimetrov veliko šarenko,« je povedal zmagovalec, član ribiške družine Soča, ki pogosto zahaja na ribolov na reko Sočo.

Nekaj posebnega je bila 44 centimetrov dolga šarenka, ki jo je v Solkanu ujel Jordan Kogoj iz Ozeljana. V sredini je imela plastičen obroč. »Obroč je nosila s seboj vsaj leto dni. To kaže, da še vedno premalo skrbimo za čisto okolje,« je povedal Kogoj in dodal, da so letos v Sočo v spodnjem delu reke vložili 750 kilogramov šarenke za športni ribolov.

Naj dodamo, da se je ribiška sezona v vodah ribiške družine Tolmin letos prvič začela 25. marca, dovoljeno pa je bilo loviti le potočno in jezersko postrv, šarenke in križance. Ribolov na kralja Soče lipana se bo začel šele 15. maja.