Po regionalni cesti pri trboveljski cementarni lahko od včeraj zvečer znova vozijo avtomobili. Vpadna cesta v mesto je bila za ves promet zaprta od konca februarja, ko sta nanjo zgrmeli ogromni skali, skupno težki okoli petsto ton, z njima pa je v dolino naneslo še približno tristo kubičnih metrov materiala. Uničujoči skalni podor je zasul približno petdeset metrov ceste in ohromil promet v okolici Trbovelj.

Delavci so močno poškodovano cestišče sanirali in včeraj do 18. ure končali še zadnja dela, kot sta označevanje cestišča in zasaditev brežine. Ker je cesta po večtedenski zapori ponovno odprta, so z današnjim dnem že ukinili dodatne vožnje avtobusa Integrala. Ta odslej zjutraj in zvečer znova vozi po ustaljenem voznem redu.

V času zapore pri cementarni je obvoz za promet potekal skozi Slačnik. A ker je ta cesta v slabem stanju, bodo delavci že ta konec tedna začeli sanacijo cestišča v Bevškem. Zaradi del bo cesta od sobote, od 6. ure zjutraj, do nedelje do polnoči zaprta za ves promet. Na najožjem delu ceste bo namreč potekalo pikiranje, na trajno deponijo pa bodo delavci odpeljali 455 kubičnih metrov skale. Ozek del cestišča bo tako po končanem delu širši, s čimer bodo zagotovili večjo varnost na cesti.