Delničarji informativne televizije Nova24TV so se na včerajšnji skupščini strinjali s predlogom upravnega odbora, da Nova24TV pridobi status posebnega, nepridobitnega televizijskega programa. To pomeni, da se bo morebitni dobiček uporabljal zgolj za izvajanje televizijske dejavnosti.

Sicer pa je družba, ki je bila ustanovljena lani poleti in (še) ni tržila svojih storitev, ustvarila izgubo v višini dobrih 64.000 evrov. Medtem ko je bivši izvršni direktor družbe Andrej Kregar dobil 8613 evrov, so preostali člani upravnega odbora (Aleš Primc, Aleš Hojs, Božo Predalič in Ivan Štuhec) delali prostovoljno.

Da ustvarjalci novega televizijskega programa pri zagonu svojega projekta ne računajo zgolj na podporo svojih političnih somišljenikov, temveč tudi na državno pomoč, smo v Dnevniku napovedali novembra lani. V primeru, da bo Nova24TV sedaj pridobila status programa posebnega pomena, bo lahko prek javnega multipleksa (sobne in strešne antene) skorajda neodplačno razširjala svoj program, imela pa bo tudi več možnosti »na razpisih za pridobitev proračunskih sredstev«. Sicer pa naj bi Nova24TV prek anten začela oddajati v nekaj mesecih.

Na včerajšnji skupščini, na kateri so bili med drugimi prisotni Rok Snežič, Janez Janša in Rajko Janša, je dal Primc vedeti, da bi Nova24TV gledalo več ljudi, če bi gledalci znali nastaviti programe v kabelskem omrežju, nekatere delničarje pa je zmotilo tudi dejstvo, da televizija nima objavljenega sporeda.