Zdaj bodo delnice ne gazele, temveč geparda na voljo v vseh poslovalnicah Pošte. V omejenih količinah bodo na voljo deleži v novi medijski hiši Nova24tv. Ne razmišljajte predolgo, da vam potem ne bo žal. Namreč, ne gre le za to, da bodo na novi televiziji prvi v službi resnice, gre za to, da bodo tudi novinarji vse zadeve spremljali z vidika iskanja resnice. Torej, ne le služba, temveč tudi iskanje. Saj veste, resnica se rada skrije. Potuhne. Emigrira k sosedom. V Murgle, če je sila. In novinarji nove medijske bajte bodo v roke vzeli krampe, lopate, štemarje, vile in grablje, da bodo na plan izbezali premeteno resnico. Potem ko jo bodo našli in jo očistili smeti, pa se bodo vpregli v njen voz. Tolkli tlako tako dolgo, kolikor bo zahtevala resnica. Biti v službi resnice pomeni čast. Ne gledati na ure ali nadure. In se ne spraševati, kdo bo vse to plačal. Jasno, resnica ne potrebuje plačila. Resnica je nagrada. Sama zase.

In zakaj bi verjeli, da bo tej televiziji uspelo? Za njo stoji Janez Janša. Vam to ni dovolj? Staro pravilo, da gre v tretje rado, se bo tu materializiralo. Janezu ni uspelo na nacionalki, kjer niso vsi dobro razumeli navodil. Sfižilo se mu je na Planet TV, kamor so kar naenkrat prišli kadri s Pop tv, ki je v Janezovih očeh njegova sovražnica številka ena. Ni vrag, da mu zdaj ne bi uspelo. Največ se naučimo iz porazov.

Za njo stoji tudi Aleš Hojs. Briljanten retorik, ki nas je s skromnim prospektom prepričal, da so ustanovitelji tako raznoliki, da bi jih težko našli pod soncem. Še Aleš Primc nima nič s politiko ali eno določeno stranko.

Za njo stoji Uroš Urbanija, ki ga mnogi že uvrščajo med naše najboljše poznavalce medijev, televizij in nasploh iskanja resnice. Po njegovem bodo uvedli v program revolucionarno novost: stvari se bodo prikazovale takšne, kot so, in ne takšne, kot rečejo drugi.

Za njo stoji Andrej Kregar. Dolga leta producent programov številka ena. Njegovo obljubo, da bo nov program mešanica CNN in Fox news, je treba vzeti zares. Foxu verjame že skoraj deset odstotkov gledalcev.

Kje pa je glavni argument, da jim ne more spodrsniti? Prvi je že ta, da se iz njih norčuje Jure Godler. Drugi pa dejstvo, da na novinarski konferenci, kjer so za skromno mizo sedeli Hojs, Urbanija in Kregar, ni bilo skoraj nikogar. Totalen bojkot. Logično, saj se jih že zdaj vsi bojijo. Bojijo že zaradi skromnega pristopa. Mali prospektek, mali panojčkek, nobenega stand up komika in brez golih plesalk. Namreč, resnica ne potrebuje glamurja in resničnostnih šovov. Jasno, tam, kjer ne iščejo resnice, jo raje producirajo. Gostilne, kmetije, poroke in talente. Zlagani svet, ki je čisti substitut.

Jaz sem ga tudi dobil za Istrabenzove delnice. Iz prodaje sem si lahko privoščil podaljšani espresso…