Že pred samim začetkom sezone je Lewis Hamilton opozarjal, da Ferrari ni pokazal vseh kart na zimskih testiranjih. Dirka v Melbournu mu je dala prav. Oba rdeča dirkača sta namreč na startu povsem presenetila Nica Rosberga in Lewisa Hamiltona, ki sta med seboj celo malce trčila v prvem ovinku, a na koncu je z nekaj sreče srebrnima dirkačema uspelo osvojiti prvi dve mesti. Tudi zaradi »pomoči« Fernanda Alonsa.

»Zelo sem zadovoljen, da sem formo s konca lanske sezone lahko prenesel tudi na prvo dirko letošnje. Na startu nam ni šlo vse po načrtih, nisem bil slab, a je bil Vettel veliko boljši. Žal sva se skoraj zapletla z Lewisom, a na srečo se je potem vse dobro izšlo. Kot zdaj kaže, bo letos Ferrari veliko trši oreh, kot je bil lani. Sezona bo dolga, pred nami je še 20 dirk in prav vse se lahko zgodi,« je svojo prvo letošnjo zmago opisal Nico Rosberg. To je bila njegova 15. v karieri in 46. za Mercedes, od dirke za VN Italije leta 2014 pa je Rosberg spet vodilni v skupnem seštevku.

Drugi je dirko končal Lewis Hamilton, ki se je po vseh pripetljajih lahko veselil tega »poraza«. »Spet sem slabo startal, moral sem zelo paziti, da nisem dirke končal v prvem ovinku. Pozneje sem imel veliko dela, da sem s tršimi pnevmatikami nadoknadil izgubljeno. In če pogledam, da sem v cilju za Nicom zaostal le za šest sekund in kje sem dejansko začel lov za prvim mestom, potem sem lahko zadovoljen. Imel sem tudi že slabše začetke sezon, pred dvema letoma sem imel 25 točk zaostanka po prvi dirki, zdaj sem lahko zadovoljen s sedmimi.« Tretje mesto je šlo v roke Sebastianu Vettlu, ki pa po dirki ni bil najbolj zadovoljen. Ferrari je namreč zamudil lepo priložnost, da bi lahko celo zmagal. Kimija Raikkonena je ustavila tehnika, Vettla pa slaba strategija izbire pnevmatik in postankov v boksih. »Kaj naj rečem, to pot ne morem biti povsem zadovoljen, saj bi lahko tudi zmagal. Na začetku dirke nam je res dobro kazalo, brez težav smo za seboj zadrževali Mercedes, a potem je prišel tudi za nas malce nesrečen splet okoliščin z Alonsovo nesrečo. Po drugi strani moram biti zadovoljen, saj smo pokazali, da smo skoraj že ujeli Mercedes, in ker Alonsu v tisti nesreči ni bilo nič,« je še dodal Sebastian Vettel.

Španec Fernando Alonso je poskrbel za nekaj minut strahu in 20-minutno prekinitev dirke. Od zadaj je pri 300 kilometrih na uro trčil v dirkača ekipe Haas Estebana Gutierreza in se potem prevračal skozi izletno cono ter se s popolnoma razbitim dirkalnikom ustavil tik ob zaščitnem zidu. »Žal se take stvari dogajajo, to je dirkanje. In ko te začne takole premetavati, ne veš več, kje si. Vidiš le zemljo, nebo in spet zemljo, spet nebo. Vse se dogaja kot v počasnem posnetku, imel pa sem tudi občutek, da je trajalo večno, ni in ni hotelo biti konca. Ko sem se ustavil, niti približno nisem vedel, kje sem. Hotel sem čim prej zlesti iz kokpita, da bi vsem pokazal, da se mi ni nič zgodilo. Malo me sicer boli koleno, zares me bo verjetno čez kakšen dan ali dva bolelo celo telo. Na veliko srečo sem jo dobro odnesel,« je nesrečo komentiral Fernando Alonso.

Drugi dirkač Haasa Romain Grosjean pa je s šestim mestom pisal svojevrstno zgodovino. Prvič po letu 2009 (takrat je bila uspešna ekipa Brawn GP) je nova ekipa uspela na svoji premierni dirki osvojiti točke, po 30 letih pa se je severnoameriška ekipa vrnila v formulo 1, in to z odličnim rezultatom.

Karavana formule 1 se zdaj seli v Bahrajn, kjer bo 3. aprila na sporedu naslednja dirka.