Leto dni kasneje je Atletico Madrid znova trepetal in preživel dramo pri izvajanju enajstmetrovk v osmini finala lige prvakov. Lani proti Bayerju iz Leverkusna, v torek zvečer proti PSV iz Eindhovna. Stadion Vicenta Calderona je zajela evforija, temperamentnemu domačemu trenerju Diegu Simeoneju se je v brezglavem teku po zelenici odvalil kamen od srca.

Odločila je šele osma serija. Narsingh je za PSV stresel prečko in rešil tudi slovenskega reprezentanta Jana Oblaka, ki je bil pred tem nemočen pri vseh sedmih poskusih gostov. Juanfran v sijajnem vzdušju enostavno ni mogel zgrešiti najpomembnejšega strela sezone. V svoji karieri je zapravil le eno enajstmetrovko proti Laziu pred skoraj sedmimi leti. »Ne imejte nobenih dvomov. Uspelo vam bo,« je Diego Simeone bodril svoje nogometaše pred izvajanjem najstrožjih kazni. Pred tem sta mreži mirovali kar 210 minut. Oblaka je v drugem polčasu povratne tekme pred najhujšim rešil tudi okvir vrat, skupno pa mu je uspela že 25. tekma v sezoni, na kateri ni prejel zadetka.

Atletico se je prvič v zgodovini kluba tretjič zapovrstjo uvrstil med najboljšo osmerico v ligi prvakov. »Nikdar ne prenehajte verjeti,« so jim na transparentu sporočili navijači. Na jutrišnjem žrebu četrtfinalnih parov bo Atletico med najmanj priljubljenimi tekmeci, saj je zaradi svoje specifične defenzivne postavitve in tesnega pokrivanja še posebej zahrbten proti zvezdniškim zasedbam. V španski ligi ima z Atleticom obilo preglavic mestni tekmec Real Madrid, medtem ko se je Barcelona pod Luisom Enriquejem doslej še uspela izvleči.

»Ljudje so lahko zelo ponosni na Atletico. Vsi igralci verjamemo, da nam lahko uspejo velike stvari. PSV je bil odličen tekmec, mi pa smo pokazali veliko srce,« je dejal junak torkovega večera v Madridu Juanfran, ki si za nasprotnika v četrtfinalu ne želi Barcelone in Reala.