Če je še decembra odhod trenerja Marijana Pušnika iz Olimpije povzročil nemalo začudenja, saj je moštvo jesenski del prvenstva končalo na prvem mestu, se poteza njihovega tekmeca iz štajerske prestolnice zdi še nekoliko bolj nenavadna. Iz Ljudskega vrta je namreč v ponedeljek zvečer kot strela iz jasnega odjeknila novica, da klub po uvodnem krogu spomladanskega dela prekinja sodelovanje s hrvaškim strategom Krunoslavom Jurčićem.

»Krunoslav Jurčić ni več trener NK Maribora. Sklep je bil sprejet po ponedeljkovem zasedanju vodilnih mož. NK Maribor se dosedanjemu trenerju zahvaljuje za prispevek in opravljeno delo v preteklih šestih mesecih,« so zapisali na spletni strani vijoličastih.

Čeprav razloga za prekinitev sodelovanja v klubu niso navedli, je bila za 45-letnega nekdanjega nogometnega stratega zagrebškega Dinama bržkone usodna sobotna predstava njegovih varovancev proti Celjanom. Vijolice so pred domačimi gledalci kljub terenski premoči – Celjani so od 58. minute igrali brez izključenega Marka Pajača – zadetek prejeli v 92. minuti in izgubili z 0:1. Poraz za aktualne državne prvake je bil še toliko bolj boleč, saj je Olimpija dan kasneje z 2:0 ugnala Koper in prednost pred največjim tekmecem povečala na šest točk razlike.

Iz Maribora so sicer še sporočili, da bo sklep o imenovanju novega stratega sprejet že kmalu, najverjetneje pa bo to postal Darko Milanič, ki je prvi in edini kandidat za novega trenerja. Oseminštiridesetletni Primorec je Maribor vodil že med letoma 2008 in 2013 in z njim osvojil štiri naslove državnih prvakov, tri pokalne lovorike ter dva superpokala, z moštvom pa se je dvakrat uvrstil tudi v evropsko ligo.